21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σεμινάριο καλλιέργειας αβοκάντο στο ΜΑΙΧ

Ημερομηνία:

Σεμινάριο καλλιέργειας αβοκάντο, συνολικής διάρκειας δώδεκα ωρών, διοργανώνει στα Χανιά το Μεσογειακό ΚΕΚ – ΜΑΙΧ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε καλλιεργητές αβοκάντο, σε εν δυνάμει καλλιεργητές και σε όσους εργάζονται σε καλλιέργειες αβοκάντο.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προετοιμάσει τους εκπαιδευόμενους για τη διαχείριση της δικής τους καλλιέργειας αβοκάντο. Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν γνώσεις για τα χαρακτηριστικά, τις ποικιλίες και τις εδαφοκλιματικές απαιτήσεις για την καλλιέργεια αβοκάντο. Θα διδαχτούν καλλιεργητικές τεχνικές και τεχνικές κλαδέματος.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτική άσκηση όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις αποκτηθείσες γνώσεις.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

• Βιοποικιλότητα.
• Αειφόρος διαχείριση εδάφους.
• Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις.
• Εχθροί και ασθένειες.
• Καλλιεργητικές τεχνικές.
• Τεχνικές κλαδέματος.

Συνολικές ώρες προγράμματος: δώδεκα (12).

Ημέρες και ώρες υλοποίησης: κάθε Σάββατο από 13/05 έως 10/06, ώρες 17:00 – 19:30 (εκτός Σάββατο 3/6).

Τόπος διεξαγωγής: Μεσογειακό ΚΕΚ – ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου.

Κόστος συμμετοχής: 65 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής: έως 10/05.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

Ο Δρ. Σπύρος Λιονάκης είναι πτυχιούχος γεωπόνος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον Τομέα Δενδροκομίας και διδάκτωρ από το Wye College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με ειδίκευση στη φυσιολογία οπωροφόρων δέντρων. Έχει διδάξει μαθήματα δενδροκομίας για τροπικά και υποτροπικά μεσογειακά οπωροφόρα δένδρα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο ΤΕΙ Κρήτης και στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ).

Ο Αριστείδης Σταματάκης είναι πτυχιούχος γεωπόνος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στον Τομέα Εδαφολογίας και Θρέψης Φυτών και υποψήφιος διδάκτωρ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με ειδίκευση σε θέματα θρέψης φυτών. Είναι υπεύθυνος του Εργαστηρίου Εδαφολογίας του ΜΑΙΧ. Έχει διδάξει μαθήματα εδαφολογίας και θρέψης φυτών σε ΚΕΚ.

Πληροφορίες: Μεσογειακό ΚΕΚ – ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου, τηλ.: 28210 35000, εσωτ. 603, email:kek@maich.gr, καθημερινά, 09:00 – 15:00.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...