18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Σεραφείμ Ρίζος: «Πού είσαι νιότη που ‘λεγες πως θα γινόμουν άλλος;», κύριοι του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανταρσία στα Χανιά” και εκπαιδευτικός Σεραφείμ Ρίζος σχετικά με τα γεγονότα της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Είναι πράγματι πολύ λυπηρό να βλέπει κανείς την προσπάθεια αντιστροφής και παραποίησης των όσων έγιναν την περασμένη Πέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από μερίδα των ΜΜΕ.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.  Οι οργανωτές της συγκεκριμένης συγκέντρωσης εκδήλωσης, παρόλο που άλλαξαν τον τίτλο της πρωτοβουλίας τους το τελευταίο διάστημα, μετονομάζοντάς την από το προκλητικό «όχι Μπαλτά στην παιδεία» σε πρωτοβουλία «παιδεία 2015» δεν είναι κάποιοι οι οποίοι απλά έδωσαν στο παρελθόν αγώνες για τη δημοκρατία και μαρτύρησαν γι’ αυτή. Είναι η πρωτοβουλία που επιχειρεί εδώ και καιρό να οργανώσει καμπάνια ενάντια στην όποια προσπάθεια αλλαγής στην παιδεία από την νέα κυβέρνηση, με σκοπό να διαφυλάξει όλο το μνημονιακό πλαίσιο που θεσπίστηκε στην παιδεία τα τελευταία χρόνια, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα θιγεί τίποτε από τα τερατουργήματα που έφτιαξαν. Είναι αυτοί που προσπάθησαν με προεξέχοντες ανθρώπους  όπως ο κος Φορτσάκης και ο κος Γεωργιάδης να οργανώσουν συλλαλητήριο – κατσαρόλας πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι μέχρι και ο κος Πεταλωτής βγήκε να μιλήσει για έμπρακτη απομόνωση των πρακτικών «σκοταδισμού» και «μίσους». Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ποτέ ο συγκεκριμένος κύριος δεν επιφύλαξε παρόμοιους χαρακτηρισμούς για τη Χρυσή Αυγή.

Έχουν δικαίωμα να μιλήσουν; Βεβαίως και κανείς δεν τους το αρνήθηκε. Στην πραγματικότητα αυτοί έχουν στερήσει το δικαίωμα αυτό σε άλλους. Επικαλούνται το Βολταίρο. Όμως, τον χρησιμοποιούν επιλεκτικά. Αναγνώρισαν άραγε, οι κύριοι αυτοί το συγκεκριμένο δικαίωμα στους φοιτητές, όταν έφεραν το ρόπαλο των  ΜΑΤ μέσα στο Πανεπιστήμιο, καταργώντας το άσυλο; Αν δεν κάνω λάθος, εισβολή αστυνομίας στο πανεπιστημιακό άσυλο είχε να συμβεί από την περίοδο της χούντας. Αυτοί έδωσαν δικαίωμα λόγου σε χιλιάδες νεολαίους που τους άφησαν άνεργους; Έδωσαν τη δυνατότητα επιλογής σε χιλιάδες νέους επιστήμονες που έχουν μεταναστεύσει; Έδωσαν δυνατότητα επιλογής σε όλους αυτούς που αυτοκτόνησαν, πέρα από αυτής του τρόπου που θα το κάνουν; «Πού είσαι νιότη που ‘λεγες πως θα γινόμουν άλλος;», κύριοι του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ. Καλό θα είναι, όταν κρίνετε την αριστερά, να μην κρύβεστε πίσω από τις δάφνες του παρελθόντος. Βγείτε να μιλήσετε για τα πραγματικά έργα και ημέρες σας στην Παιδεία και στην κοινωνία, που τις έχετε διαλύσει.

Ο πραγματικός λόγος της αναστολής της εκδήλωσης δεν ήταν οι διαμαρτυρίες των φοιτητών. Ήταν ότι κανείς από τους διοργανωτές δεν τολμούσε, και δεν τολμά, να μιλήσει μπροστά στη νεολαία κοιτώντας τη στα μάτια και να υπερασπιστεί τις πράξεις του ΠΑΣΟΚ  και της ΝΔ που τόσο την έβλαψαν. Χρησιμοποίησαν τη διαδήλωση των φοιτητών ως πρόσχημα για να ακυρώσουν την εκδήλωση, προσπαθώντας να κρύψουν τη γύμνια τους και τα άδεια καθίσματα του Πνευματικού Κέντρου.

Όλη αυτή η φασαρία που έχουν ξεσηκώσει για ένα ομολογουμένως όχι και από τα πιο σημαντικά πράγματα που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, είναι ότι τώρα δίνεται στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και χρησιμοποιούν τα γεγονότα στο Πνευματικό Κέντρο για να πιέσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραβρέθηκα στην εκδήλωση ως μέλος  του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων. Ως ΔΣ διακόψαμε τη συνεδρίαση συγκρότησης του νέου προεδρείου μας , προκειμένου να παραβρεθούμε στη συγκέντρωση, σκοπεύοντας να μιλήσουμε, κριτικάροντας την πρωτοβουλία και τα όσα θα έλεγε η κα Διαμαντοπούλου, αφού ξέραμε ότι βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχουμε ως Σύλλογος ψηφίσει και αποφασίσει κατά καιρούς. Ακούσαμε, όμως, μια αμετροεπή δήλωση του κου Γκαζή που αποκαλούσε τους διαδηλωτές φοιτητές «φασίστες» και τους συνέκρινε με την «καρφίτσα» της δεκαετίας του ’60. Η ίδια μερίδα των ΜΜΕ φροντίζει να εξαφανίσει ή να υποβαθμίσει τη συγκεκριμένη προκλητικότατη δήλωση,  η οποία στρεφόταν,  μάλιστα,  ενάντια σε ανθρώπους που έχουν δώσει μάχες ενάντια στο φασισμό όλο το τελευταίο διάστημα. Θεώρησα τη δήλωση απαράδεκτη και  ως εκ τούτου αποφάσισα να παρέμβω. Ήταν τόσο το μένος αλλά και η έλλειψη πολιτικού λόγου ορισμένων επισήμων που με «έλουσαν» την ώρα εκείνη με διάφορα «κοσμητικά» επίθετα που αρνούμαι να επαναλάβω καθότι δεν ταιριάζουν σε κανένα δημόσιο πρόσωπο και προφανώς δεν αρμόζουν στο δημόσιο λόγο. Ούτε αυτά, όμως, άκουσε η ίδια μερίδα των ΜΜΕ. Μόνο «καρδινάλιους» έβλεπε.

Όσο για το Δήμαρχο Χανίων, έχουμε να του υποδείξουμε πάρα πολλά πράγματα, τα οποία δυσφημούν την πόλη και την έχουν μετατρέψει σε άντρο ασυδοσίας των κάθε λογής συμφερόντων και που για τη διαιώνιση και διόγκωσή τους είναι υπεύθυνη  η αβουλία της Δημοτικής Αρχής. Ίσως η πρόσφατη επιλογή του να χαρίσει δέκα νέα σχολεία σε ιδιώτες τον έχει οδηγήσει σε σύμπνοια με τα μνημονιακά συμφέροντα.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...