13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Σεϊτάν Λιμάνια όπως Κουρουπητός | Φωτός

Ημερομηνία:

Ο τουρισμός είναι αναγκαίος για την οικονομική επιβίωση ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού στα Χανιά. Όμως, όταν δεν υπάρχει οργάνωση και δεν υπάρχουν όρια, υπάρχουν και αρκετές αρνητικές συνέπειες.

Μία από αυτές είναι εμφανή και στα Σεϊτάν Λιμάνια, τα οποία, από παραλία άγνωστη για τους πολλούς τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε σημείο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο. Και δίχως υποστηρικτικές δομές ή όρια, μία από τις αρνητικές συνέπειες είναι και η υπερ-συσσώρευση σκουπιδιών από αναίσθητους – ασυνείδητους τουρίστες.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δημοσιοποιήθηκαν από τον φωτογράφο Γιώργο Μαζωνάκη και φαίνονται παίκτες του γαλλικού ρεάλιτι «Les Vacances des Anges» (Οι Διακοπές των Αγγέλων) κατά τα γυρίσματα που έγιναν στην παραλία “Σεϊτάν Λιμάνια”. Αντί όμως να βρουν κάποιον παράδεισο, βρήκαν σκουπίδια. Πολλά σκουπίδια.

Διασκορπισμένα στο μονοπάτι αλλά και στις άκρες του δρόμου, ως την κάθοδο στην παραλία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Κάθε καλοκαίρι επαναλαμβάνονται οι ίδιες εικόνες χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο.

Γράφει ο φωτογράφος στην ανάρτησή του:

Έλεος επιτέλους.Ποσα άρθρα πρέπει να γράψουμε για να γίνουμε άνθρωποι;

Πέρα από τις υπηρεσίες, πρώτ’ απ´ολα είμαστε εμείς απαράδεκτοι!

Αλήθεια ποσα θα δουν ακόμα αυτοί οι Γάλλοι στα γυρίσματα; Και εντάξει αυτοί θα φύγουν.. εμείς; Και η άτυχη κοπέλα εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε να πετάξει ένα σκουπίδι και βρέθηκε αντιμέτωπη με την κατσίκα; Είναι μία από εκείνες τις κατσίκες τις οποίες οι βοσκοί αποκαλούν βιολογικές. Τις αφήνουν χύμα αφύλακτες να τρώνε χορτάρι και αυτές τρώνε τα σκουπίδια που αφήνουν οι άνθρωποι, και στο τέλος τα τρώμε εμείς.

Πραγματική Ανακύκλωση!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...