15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σε απεργιακη κινητοποίηση στις 26 Νοεμβριου προχωρούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στα Χανιά – Αποθηκη τροφίμων για εργαζόμενους σε ανάγκη

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στο δημοσιότητα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων ενημερώνει για την πραγματοποίηση απεργίας την 26η Νοεμβριου.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Ν. Χανίων συνεχίζει  τον αγώνα  για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς αλλά και γενικότερα μέτρα προστασίας για όλο το λαό από την πανδημία.   Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην γενικότερη  επίθεση της κυβέρνησης – εργοδοσίας και στο νομοσχέδιο – έκτρωμα με τις νέες σαρωτικές ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα,  ετοιμάζοντας απεργιακή απάντηση στις 26 Νοεμβρίου.

Η κυβέρνηση, αφού τόσους μήνες «πέταξε στην πυρά» τις θυσίες του λαού για να υπηρετήσει τα κέρδη του κεφαλαίου, μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας και χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού, ανακοίνωσε νέο lockdown, φορτώνοντας τα βάρη ξανά στην πλάτη των εργαζομένων. Αξιοποιεί την πανδημία ως «ευκαιρία» για νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού και στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων.

Ενώ συνεχίζει να απορρίπτει τις διεκδικήσεις των σωματείων για την προστασία της υγείας, του εισοδήματος, των δικαιωμάτων των εργαζομένων, βλέπει τα έκτακτα μέτρα σαν ευκαιρία για να «τρέξει» τα αντεργατικά της σχέδια.

Μετά τον απεργοκτόνο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η ΝΔ είναι

Να καταργήσει στην πράξη το 8ωρο και να νομοθετήσει το 10ωρο με απλήρωτες υπερωρίες που υποτίθεται ότι θα «ισοφαρίζονται» αργότερα με κάποια μείωση ωρών ή κάποια ρεπό.

Μεγάλη αύξηση των νόμιμων υπερωριών

Επέκταση της δουλειάς και την Κυριακή, με προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη σχετική λίστα.

Μέτρα και ρυθμίσεις που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, φέρνουν νέα εμπόδια στην απεργία, ναρκοθετούν τις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων και επιβάλλουν «ηλεκτρονική ψήφο.»

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

 «10ωρη δουλειά – 200 ευρώ μισθός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός»: Με αυτό το σύνθημα απαντάμε και εντείνουμε την προετοιμασία της απεργιακής τους απάντησης στις ανατροπές του αιώνα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Τώρα χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δομών Υγείας. Άμεση δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

Διεκδικούμε:

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

"google ad"

  • Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, των γραφείων και των αποθηκών. Αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό δωρεάν σε όλους τους συναδέλφους.
  • Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος. Τα αποτελέσματα των τεστ Covid-19 που πραγματοποιούνται από διάφορα διαγνωστικά εργαστήρια να παραδίδονται άμεσα, επίσημα και γραπτά στους ίδιους τους εργαζόμενους.
  • Να δοθεί τώρα άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδεςμε πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.

                             ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

  • Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Καμία απώλεια εισοδήματος. Καμία απόλυση.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας
  • .Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο».
  • Κατάργησηόλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.
  • Κατάργηση των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που μετατρέπουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς σε “ιδιώνυμο αδίκημα”,που υπονομεύουν το απεργιακό μας δικαίωμα και που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις. Αγώνας ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο της κυβέρνησης που συνιστά δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης».
  • Ταμείο ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις με βάση τις ανάγκες.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας.

Η ταξική αλληλεγγύη είναι το δυνατότερο όπλο των εργαζομένων. Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους συναδέλφους που αυτή την περίοδο πλήττονται ανεπανόρθωτα από τη νέα αυτή οικονομική κρίση. Σ’αυτή τη βάση το Σωματείο μας διαθέτει αποθήκη τροφίμων.             

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ