17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Σε Βουκολιές, Νεριανά, Νέο Χωριό και Πολεμάρχη υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Ημερομηνία:

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψηφίους βουλευτές του νομού Χανίων, Γιάννη Ντουνιαδάκη και Αλέκο Μαρινάκη περιόδευσαν το απόγευμα της Πέμπτης 20/6 σε Βουκολιές, Νεριανά, Νέο Χωριό και Πολεμάρχι.

Στις συναντήσεις που είχε, το κλιμάκιο του ΚΚΕ, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής αναδείχτηκε η δύσκολη κατάσταση που τους έχει φέρει η εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική από μεριάς της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ.

Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, η φορολόγηση από το 1ο ευρώ κλπ, δεν τους έχουν αφήσει περιθώριο να καλύψουν βασικές ανάγκες διαβίωσης των οικογενειών τους.

Από την μεριά των υποψηφίων του ΚΚΕ τονίστηκε, ότι το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιεί για τα όσα βιώνει η μικρομεσαία αγροτιά. Όταν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις υπόσχονταν ότι με την ένταξη στην ΕΟΚ (την σημερινή ΕΕ) θα τρώνε με χρυσά κουτάλια το ΚΚΕ υπόσχονταν ακριβώς το αντίθετο.

Σήμερα η ΚΑΠ που εφαρμόζεται πιστά από τις κυβερνήσεις, είτε του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, είτε της ΝΔ από αύριο έχει συγκεκριμένη στρατηγική, να βγάλει από την μέση τον φτωχό και μεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο. Γι’ αυτό οι αγροτοκτηνοτρόφοι πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους, τον αγώνα, για την διεκδίκηση της ίδιας τους της επιβίωσης.

Το ΚΚΕ όπως και μέχρι σήμερα έπραττε, θα καταθέσει την όποια εκλογική δύναμη έχει στις 8 Ιουλίου στην στήριξη αυτού του αγώνα. Κλείνοντας, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κάλεσαν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να βγάλουν από την κάλπη ενισχυμένο και δυνατό το ΚΚΕ, ενισχύοντας έτσι την δική τους δύναμη την επόμενη μέρα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ