20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση οικοδόμος μετά από εργατικό ατύχημα σε οικοδομή στα Παχιανά

Ημερομηνία:

Σε κρίσιμη κατάσταση με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων ο 47χρονος Χανιώτης οικοδόμος μετά από ατύχημα κατά την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών σε φρέατιο ασανσέρ στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στα Παχανιά στις 09.10 το πρωί.

Να σημειώσουμε ότι στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Γιάννης Μανωλικάκης ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και η παρακάτω ανακοίνωση:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ένας συνάδελφος οικοδόμος πάνω στον αγώνα του μεροκάματου, τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο συνάδελφος ήταν συντοπίτης μας, που πάλευε  για το μεροκάματο, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Εργαζόταν σε οικοδομικές εργασίες σε φρεάτιο ασανσέρ, στον τρίτο όροφο οικίας στα Παχιανά όπου και έπεσε από ύψος περίπου εννέα μέτρων, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Παρουσία του Εργατικού Κέντρου Χανίων, κλήθηκε αμέσως η Τεχνική Επιθεώρηση και η αστυνομία, για να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα και επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας στην εργασία μας. Το οφείλουμε στις οικογένειές μας.

Πρώτιστη και κυρίαρχη διεκδίκηση  του αγώνα  του συνδικαλιστικού κινήματος ,  θα είναι πάντοτε  το ιερό και αδιαπραγμάτευτο  δικαίωμα των εργαζομένων να επιστρέφουν σώοι και αβλαβείς πίσω στην οικογένειά τους, μετά τη δουλειά.

Ευχόμαστε την καλύτερη εξέλιξη στην υγεία του και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο εργατικό ατύχημα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...