22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Σε λειτουργία το όμορφο εγκαταλελλειμένο θεατράκι στα Λενταριανά; | Φωτός

Ημερομηνία:

Στις 26 Σεπτεμβρίου είχαν σταλεί φωτογραφίας στην εφημερίδα μας από ένα ξεχασμένο εγκαταλελειμμένο υπαίθριο θέατρο στο ρέμα των Λενταριανών. Το θέμα είχε αναδείξει η ομάδα Πολιτισμού της Δημοτικής Κίνησης “Πρωτοβουλία Πολιτών”.

Σήμερα, όπως πληροφορηθήκαμε η σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Χανίων Χριστίνα Σαρρή – Τζάρα κατέθεσε πρόταση στην τακτική συνεδρίαση ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και να τεθεί σε λειτουργία.

Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο της πρότασης αναφέρονται τα εξής:

“Στην περιοχή Λενταριανών (εργατικές κατοικίες) υπάρχει εγκαταλειμμένο για 15 χρόνια περίπου ένα υπαίθριο Θέατρο 500 περίπου θέσεων σε άριστη κατάσταση.

Το θέατρο αυτό εγκαταλείφτηκε ευθύς μετά την κατασκευή του από το δήμο Χανίων και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Από πληροφορίες που συνέλεξα φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό .

Το ζήτημα θα πρέπει να τεθεί Δημοτικό Συμβούλιο και στις υπηρεσίες του Δήμου. Επείγει να εξετασθεί η δυνατότητα άμεσης λειτουργίας του (τουλάχιστον από την Άνοιξη του 2015).”

Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων και πλέον η εισήγηση θα πρέπει να εγκριθεί από το δήμο Χανίων ώστε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο: στη λειτουργία του θεάτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το νομικό κώλυμα το οποίο υπάρχει και αφορά το ιδιοκτησιακό θα πάρει μερικούς μήνες για να ξεπεραστεί όμως έως τότε εκφράζεται η αισιοδοξία ότι το θεατράκι θα μπορεί να λειτουργήσει, ακόμα και μέσα στην Άνοιξη, από τον Απρίλη και μετά, για ερασιτεχνικούς θιάσους και μαθητικά θέατρα.

Αρκεί, βεβαίως, να γίνουν κάποιες βασικές εργασίες, αλλά και να υπάρχει παροχή ρεύματος. Εργασίες όμως των οποίων το κόστος είναι πολύ μικρό.

Από εκεί και πέρα, με κάποια επιπλέον χρήματα, θα μπορέσει να αποτελέσει μία όμορφη επιλογή για θεατρικές παραστάσεις μέσα στη φύση.

Δείτε τις φωτό από το όμορφο θεατράκι:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...