15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σε μήνυση κατά της ΕΛΑΣ προχωρά ο Κρητικός που τον έδειραν οι αστυνομικοί επειδή τον πέρασαν για Πακιστανό – Ζητά “να ερευνηθεί ως έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά”

Ημερομηνία:

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, μετά την καταγγελία Ηρακλειώτη για άγρια επίθεση σε βάρος του από αστυνομικούς «επειδή τον πέρασαν για Πακιστανό».

Η αναφορά στάλθηκε χθες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, με τον κ. Δημητρά να κάνει ξεκάθαρα λόγο για «έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Με δεδομένη το γεγονός ότι η υπόθεση για την εθνικότητα του θύματος από την πλευρά των αστυνομικών, ήταν, ξεκάθαρα η αιτία που προκάλεσε σε αυτούς την καταγγελθείσα βιαιότητα της επίθεσής τους, η καταγγελία πρέπει οπωσδήποτε να ερευνηθεί ως έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

Σημειώνεται ότι για το θέμα η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση ενώ από την πλευρά τους οι αστυνομικοί αρνούνται ότι τον ξυλοκόπησαν και θα κινηθούν και αυτοί νομικά εναντίον του.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία του Ηρακλειώτη, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Μαΐου, όταν ο άνδρας (παντρεμένος με τρία παιδιά) γυρνούσε από τη δουλειά του με το μηχανάκι του.

Τότε, τον σταμάτησαν δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή της Αμμουδάρας, φωνάζοντάς του “«Πακιστανέ σταμάτα». Ο ίδιος δεν έδωσε σημασία, ωστόσο οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν, τον χτύπησαν στο πρόσωπο, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο ΑΤ Μαλεβιζίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τμήμα αντιμετώπισε ανάλογη αγριότητα ενώ φαίνεται ότι προσπάθησαν να του «φορτώσουν» κι ένα ψαλίδι ως όπλο αλλά και διάφορες κατηγορίες όπως απείθεια, αντίσταση κατά τής αρχής, απειλές και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τέλος ο ίδιος τονίζει ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία και στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη καθώς όπως καταγγέλλει, «με απειλούν ότι θα με βρουν έξω».

Αναλυτικά η μηνυτήρια αναφορά:

«Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ’ άρθρο 42 ΚΠΔ, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, για τον καταγγελλόμενο σοβαρό τραυματισμό Έλληνα πολίτη από αστυνομικούς ο οποίος φέρεται να έλαβε χώρα, στο Ηράκλειο, στις 18 Μαΐου 2020,  εξαιτίας του ότι οι αστυνομικοί “τον πέρασαν για Πακιστανό”. 

Όπως αναφέρεται και στο άρθρο που σας παραθέτουμε: «Τον χτύπησαν στο πρόσωπο, του πέρασαν χειροπέδες και τον ξαναχτύπησαν ενώ ήταν πεσμένος. Ανάλογη αγριότητα έδειξαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και στο ΑΤ Μαλεβιζίου, όπου τον μετέφεραν, τον έγδυσαν, τον χτύπησαν στα γεννητικά όργανα και τον απείλησαν, όταν τους είπε ότι θα τους μηνύσει, ότι “θα τον βρουν έξω”! Παράλληλα προσπάθησαν να του φορτώσουν ως… “όπλο” ένα ψαλίδι».

Με δεδομένη το γεγονός ότι η υπόθεση για την εθνικότητα του θύματος από την πλευρά των αστυνομικών, ήταν, ξεκάθαρα η αιτία που προκάλεσε σε αυτούς την καταγγελθείσα βιαιότητα της επίθεσής τους, η καταγγελία πρέπει οπωσδήποτε να ερευνηθεί ως έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά (άρθρο 82Α ΠΚ)».

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...