16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Σε ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών οι πυρόπληκτοι φοιτητές από την επόμενη βδομάδα

Ημερομηνία:

Την επόμενη εβδομάδα θα έχει λυθεί το πρόβλημα της στέγασης των 120 πυρόπληκτων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε νέο ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών. Αυτό διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και δια Βίου Μάθησης Δημήτρης Ζέρβας στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Περιφέρεια με την συμμετοχή του Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και αντιπροσωπείας των φοιτητών.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές μετά το τέλος της σύσκεψης εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν, επισημαίνοντας ότι υπάρχει καλή επικοινωνία τόσο με την Περιφέρεια όσο και με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και Δια Βίου Μάθησης.

Σε δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ αναφέρθηκαν:

Ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και δια Βίου Μάθησης Δημήτρης Ζέρβας:

«Ήρθαμε να συζητήσουμε σήμερα με τους φοιτητές για τις προδιαγραφές που έχουμε έτοιμες όσον αφορά την στέγαση των φοιτητών σε ξενοδοχειακές μονάδες. Συζητήσαμε, τα παιδιά βρήκαν εξαιρετικές προδιαγραφές πιστεύουμε ότι εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης όπως επιτρέπει ο 4412 στο άρθρο 32, την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Επίσης αύριο βγαίνει σε διακήρυξη ο διαγωνισμός για τα ξενοδοχεία μέχρι 15/7/2019, δηλαδή κάνουμε την διαπραγμάτευση για όσο καιρό διενεργείται ο διαγωνισμός και από την ημέρα που θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός σε κάποιον ανάδοχο θα είναι ο καινούργιος ανάδοχος. Αυτή είναι η διαδικασία που μπορούσε να γίνει, δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο. Εμείς είμαστε έτοιμοι αν η διαπραγμάτευση ολοκληρωθεί, τη Δευτέρα έχουμε διοικητικό συμβούλιο ή την Τρίτη το αργότερο, την επόμενη εβδομάδα θα λυθεί ολοκληρωτικά το θέμα των παιδιών».

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης:

«Στόχος όλων μας είναι η επιλογή της βέλτιστης δυνατής λύσης για την εγκατάσταση των πυρόπληκτων φοιτητών και η ομαλή καταβολή του επιδόματος που δικαιούνται. Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία θα απαιτηθεί η εγκατάσταση των φοιτητών σε ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, βάση και τις συζητήσεις που έγιναν και με τους φοιτητές.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης

«Η Περιφέρεια Κρήτης όπως ξέρετε από την πρώτη στιγμή είναι κοντά στα παιδιά και προσπαθεί να βρει την καλύτερη λύση. Ο διαγωνισμός έχει άριστες προδιαγραφές και επιτρέψτε μου να έχω μόνο μία ανησυχία, μήπως δεν βρεθούν οι προδιαγραφές αυτές και δεν υπάρχουν προσφορές. Εκεί θα έχουμε πρόβλημα και αναγκαστικά θα πάμε σε άλλες λύσεις. Ελπίζω και πιστεύω και θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να ικανοποιηθεί αυτή η απαίτηση που υπάρχει, γιατί σωστά υπάρχει απαίτηση για ποιοτική παροχή υπηρεσιών. Θα επικοινωνήσουμε ακόμα και τηλεφωνικά με ξενοδόχους σε επίκαιρα σημεία που μπορούν να δοθούν προσφορές, να τους ζητήσουμε να λάβουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία ώστε πραγματικά να καταλήξουμε σε ένα ξενοδοχείο που θα εξυπηρετήσει τους πάντες για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες και να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο Πανεπιστήμιο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...