16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024
Array

Σε οικονομική «ασφυξία» ο Δήμος Σφακίων

Ημερομηνία:

Σε οικονομική «ασφυξία» έχει οδηγηθεί ο Δήμος Σφακίων, εξαιτίας της δραματικής μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης.
Χθες ο Δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης κατήγγειλε ότι ο δήμος το 2012 δεν έχει πάρει ακόμα ούτε ένα Ευρώ από τη ΣΑΤΑ, ενώ οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) είναι μειωμένοι φέτος κατά 35%.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Σφακίων έχει εισπράξει το πρώτο εξάμηνο του 2012 από Κ.Α.Π. 320.000 Ευρώ λιγότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Η υποχρηματοδότηση αυτή –σύμφωνα με τον κ. Πολάκη- δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Σφακίων.
Στο μεταξύ χθες το πρωί ο Δήμαρχος Σφακίων είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία μιας σειράς έργων που έχουν δρομολογηθεί στα Σφακιά και συμφωνήθηκε η Αντιπεριφέρεια να χρηματοδοτήσει δύο νέες μελέτης: μια για έργα ύδρευσης και μία για αναπλάσεις οικισμών του Δήμου Σφακίων.

Πηγή:neatv.gr-Βαρδής Καλογεράκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ