20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σε ΠΑΓΝΗ και Νοσοκομείο Χανίων τα πρώτα εμβόλια – Προβληματισμός στους υγειονομικούς του νησιού

Ημερομηνία:

Μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τα εμβόλια που αποτελούν την πρώτη παρτίδα που, από αύριο το πρωί, θα γίνονται σε εργαζόμενους του νοσοκομείου. Τα εμβόλια βρίσκονται ήδη στο ΠΑΓΝΗ, ενώ σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΥΦΑΚ, η μεταφορά τους από τον χώρο που φυλάσσονταν, έγινε με την άριστη, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία της Αστυνομίας.

Και στο Νοσοκομείο Χανίων -και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας- μεταφέρθηκαν οι πρώτες παρτίδες εμβολίων για τον Covid -19. H μεταφορά έγινε με ειδικό όχημα του Συνδέσμου Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο Νοσοκομείο Χανίων θα αρχίσουν το πρωί της Δευτέρας με γιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την κλινική Covid.

Κατά την παράδοση των πρώτων εμβολίων ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ Δημήτρης Αλιμπέρτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγο Αντώνη Ρουτζάκη, για την συνεισφορά της ΕΛΑΣ στην ασφαλή μεταφορά των εμβολίων, την διοίκηση και τους φαρμακοποιούς του νοσοκομείου για την συνεργασία και βοήθεια τους, τονίζοντας ότι η διαδικασία της φύλαξης και μεταφοράς των εμβολίων εξελίχθηκε απολύτως ομαλά.

Την ίδια ώρα, όπως έγραψε το cretalive, ο προβληματισμός στους υγειονομικούς του νησιού για την επάρκεια των εμβολίων παραμένει μεγάλος.

“Είναι κατωτεροι των περιστάσεων…μας εβαλαν τα 2 ποδια σε ενα παπουτσι, τρέξαμε, ετοιμάστηκαμε και τελικά μας άφησαν στα κρυα του λουτρου” είπε συγκεκριμένα γιατρός … εκτός ΠΑΓΝΗ, στο Cretalive που εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι 10.000 εμβόλια νομίζουν κάποιοι πως επαρκούν για να ξεκινήσουν παντού οι εμβολιασμοί.

Cretalive 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κωνσταντής από τα Χανιά που έγινε στα 21 του… τουρκοφάγος

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής...

Κλειστό την ερχόμενη Δευτέρα το ΚΕΠ στο Βαμβακόπουλο

Από τη Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι...

Μαθήματα ναυαγοσωστικής στο ΝΟΧ για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Το κολυμβητήριο Χανίων επισκέφτηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου 27 μαθητές ...