17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Σε παράταση από ΑΑΔΕ οι δηλώσεις μισθώσεων airbnb

Ημερομηνία:

Παράταση πήραν οι δηλώσεις μισθώσεων Airbnb από ΑΑΔΕ. Η προθεσμία ήταν έως της 20 Οκτωβρίου για όλες τις κρατήσεις με ημέρα αναχώρησης εντός Σεπτεμβρίου όμως με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων, δόθηκε παράταση μέχρι 30 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρουν ειδικοί της αγοράς, το τελευταίο διάστημα είχε προκύψει σειρά θεμάτων και οι λογιστές δε μπορούσαν να ανταπεξέλθουν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα στην ΑΑΔΕ είχε συρρεύσει πλήθος πολιτών αλλά και λογιστών και δικηγόρων που ζητούσαν διευκρινήσεις.

Ειδικότερα, με την απόφαση που υπεγράφη σήμερα από το Διοικητή της Αρχής, Γιώργο Πιτσιλή, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

* Η ημερομηνία μέχρι την οποία ο “Διαχειριστής Ακινήτου Βραχυχρόνιας Μίσθωσης” οριστικοποιεί την εικόνα του “Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής” είναι η 28η Φεβρουαρίου του έτους υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

* Τα πρόσωπα που, προκειμένου να συνάψουν Βραχυχρόνιες Μισθώσεις, έχουν προβεί ή προβαίνουν σε ανάρτηση ακίνητων σε ψηφιακή πλατφόρμα από 1.1.2018 μέχρι τις 30.11.2018, εγγράφονται στο “Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής” μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2018.

* Υποβάλλεται συγκεντρωτική, ανά ακίνητο, “Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής” μέχρι 30.11.2018, για αναχώρηση μισθωτή από το ακίνητο μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2018, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν μισθώσεις που έχουν περιληφθεί ήδη σε “Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής” για το ίδιο, ως άνω, διάστημα.

* Για αναχώρηση μισθωτή από 1.11.2018 και μέχρι 30.11.2018 υποβάλλεται “Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής” μέχρι τις 20/12/2018, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην ΠΟΛ. 1187/2017.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...