16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σε προεκλογικούς ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να περάσει το ασφαλιστικό

Ημερομηνία:

Σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς με έμφαση στο Ασφαλιστικό –Παράλληλο πρόγραμμα –Σκληρή επίθεση σε διαπλοκή και αντιπολίτευση: αυτοί θα είναι οι τρεις πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής το επόμενο δίμηνο.

Τα μηνύματα για τις διαθέσεις των δανειστών δεν είναι καλά όσον αφορά τον επόμενο διαπραγματευτικό γύρο και, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε χθες από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του, Πάνος Ρήγας, «η ελληνική πλευρά είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αλλά δεν μπορεί να κάνει αποδεκτές παράλογες απαιτήσεις, που μάλιστα εμφανίζονται εκβιαστικά την τελευταία στιγμή». Στο Ασφαλιστικό η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, είναι το μήνυμα εξάλλου που διαρκώς εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή, όλος ο… ΣΥΡΙΖΑ (από το τελευταίο μέλος του ως το Υπουργικό Συμβούλιο) προτάσσουν όλο και πιο εμφατικά την ανάγκη για το παράλληλο πρόγραμμα, μέρος του οποίου θα κατατεθεί υπό μορφή πολυνομοσχεδίου στη Βουλή σήμερα (εκτός απροόπτου). Η πρώτη αυτή δόση πολιτικών περιλαμβάνει μέτρα για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, διατάξεις για τη Δημόσια Διοίκηση, την Παιδεία, την Υγεία (μέχρι και Λίστα Χειρουργείου με αντικειμενικά κριτήρια προβλέπεται, μέσω της οποίας επιδιώκεται να περιοριστεί το φακελάκι). Όμως, η μεγάλη είδηση αυτού του νομοσχεδίου θα είναι η διευκόλυνση δημιουργίας –λειτουργίας Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τόνους κατά της διαπλοκής και της αντιπολίτευσης: την αρχή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο το μεσημέρι στην Κ.Ε., για να πάρει τη σκυτάλη χθες ο Πάνος Ρήγας, ενώ η ίδια πολεμική αποτυπώνεται και στην απόφαση του Σώματος.

«Πόλεμος» με τη ΝΔ γιατί, όπως καταγγέλλουν στο κυβερνών κόμμα, έχει προσδεθεί στις επιλογές των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, επίσης έχει ταυτιστεί με την εγχώρια διαπλοκή με μπόλικη ακροδεξιά ρητορεία.

«Πόλεμος» και με ΠΑΣΟΚ –Ποτάμι γιατί επιλέγουν να είναι «ουρά» της ΝΔ, με ταυτόχρονη υπενθύμιση ότι η κυβέρνηση μπορεί και συνεννοείται, παρά τις διαφορές, με τους Σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη (Γάλλους, Γερμανούς κ.α.).

«Πόλεμο» όμως κήρυξε η Κουμουνδούρου -και αυτό είναι κάτι που θα δούμε με μεγαλύτερη ένταση στο εξής- προς τους πρώην συντρόφους (Λαϊκή Ενότητα κ.α.), όσο μάλιστα επιμένουν σε εμπρηστική αντι-κυβερνητική ορολογία, με φράσεις του τύπου, «ξεπούλημα», «προδοσίες», «σκάνδαλα» (η σχετική καταγγελία έγινε από το γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ).

Την ίδια στιγμή, θα ενταθεί η πίεση και προς τους ψηφοφόρους της Ένωσης Κεντρώων αλλά και του ΚΚΕ, γιατί οι ηγεσίες τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές απαιτήσεις των καιρών.

Κάτι σαν προεκλογική περίοδος δηλαδή…

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...