16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σε ρόλο λαγού ο Αυγενάκης για το καράβι ασφαλείας λέει το ΚΚΕ Κρήτης

Ημερομηνία:

Να πει όχι στη τροπολογία της απεργοσπασίας που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση καλεί το ΚΚΕ Κρήτης τον κρητικό λαό.Να πουν όχι ένα βροντερό ΟΧΙ στη σιγή νεκροταφείου που ο κ. Αυγενάκης και η παρέα του θέλουν να επιβάλουν προκειμένου η πλουτοκρατία να ξεπεράσει τη κρίση της , τσακίζοντας τη ζωή του λαού καλεί το κρητικό λαό το ΚΚΕ Κρήτης με αφορμή με αφορμή την τροπολογία Αυγενάκη για θεσμοθέτηση πλοίου ασφαλείας σε περίοδο απεργίας των καραβιών.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται:

Όψιμο και υποκριτικό το ενδιαφέρον του για τους μικρομεσαίους αγρότες από το κ. Αυγενάκη και τη τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ:

  • Την ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση φέρνει το ένα πακέτο μέτρων μετά το άλλο, τσακίζοντας τους εργάτες ,τους ναυτεργάτες, ,τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και την νεολαία.
  • Την ώρα που η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ την οποία ο κ. Αυγενάκης και η παρέα του στην τρικομματική κυβέρνηση ( και μαζί με όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που τη στήριξαν με πάθος) , έχει φέρει καταστροφή στην αγροτική παραγωγή , που έχει δώσει ισχυρά χτυπήματα ακόμα και στη δυναμική καλλιέργεια των εκτός εποχής κηπευτικών. 

Την ώρα που έχει δρομολογηθεί στα πλαίσια της αναθεώρησης της Κ.Α.Π. η πλήρης απελευθέρωση εισαγωγών πρώιμων κηπευτικών, που θα βάλει ταφόπλακα στη δική μας παραγωγή.
Αυτή την ώρα ο κ. Αυγενάκης και όσοι συμφωνούν μαζί του ξανά αναγορεύουν ως εχθρό των καλλιεργητών πρώιμων κηπευτικών τους ναυτεργάτες και τους αγώνες τους για φτηνή – ασφαλή και τακτική ακτοπλοΐα. 

Αυτή την ώρα διάλεξε ο κ. Αυγενάκης να παίξει το ρόλο του λαγού φέρνοντας προσθήκη νόμου για θεσμοθέτηση της απεργοσπασίας στο χώρο της ναυτιλίας. 
Η πρόταση του έχει διπλή στόχευση:
Από τη μια την υπεράσπιση των συμφερόντων των εφοπλιστών και από την άλλη να ανοίξει το δρόμο για γενικευμένα μέτρα απαγόρευσης της υπεράσπισης της απεργίας.
Η πρόταση του κ. Αυγενάκη πρέπει να βρει απέναντι της το σύνολο του Κρητικού λαού και των μαζικών φορέων του.
Εργάτες, αγρότες ,αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία του νησιού να μην αφήσουν κανέναν περιθώριο προώθησης τέτοιων μέτρων. Να πουν ένα βροντερό ΟΧΙ στη σιγή νεκροταφείου που ο κ. Αυγενάκης και η παρέα του θέλουν να επιβάλουν προκειμένου η πλουτοκρατία να ξεπεράσει τη κρίση της ,τσακίζοντας τη ζωή του λαού.  

Απάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη

«Διαβάζοντας πολύ προσεκτικά την πρώτη ανακοίνωση του ΚΚΕ Κρήτης και σεβόμενος πάντα το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Το δικαίωμα στην εργασία, είναι ισάξιο με το δικαίωμα στην απεργία. Η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τα δικαιώματα των ναυτεργατών, των αγροτών, των καταναλωτών αγροτικών προϊόντων και όλων των πολιτών, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αρχές της δράσης μου και της παράταξής μου.

Και είμαι βέβαιος ότι δεν θεωρείτε τους αγρότες της Μεσσαράς, της Ιεράπετρας και των Χανίων, «εφοπλιστές» και «πλουτοκράτες» και οι οποίοι ως πάγιο αίτημά τους χρόνια τώρα, είχαν τη θέσπιση του «πλοίου ασφαλείας» σε περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων του κλάδου της ναυτιλίας.

Για τους παραπάνω λόγους,

Στηρίζω το πάγιο αίτημα των αγροτών της Κρήτης.

Στηρίζω την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Σέβομαι το δικαίωμα στην εργασία την ίδια ώρα που σέβομαι και το δικαίωμα στην απεργία.

Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Και το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: πολιτευόμαστε με υπευθυνότητα  ή λαϊκίζοντας πολιτευόμαστε;»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...