17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σε “Σωτηρία” και “Αττικό” η κλινική μελέτη για το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού

Ημερομηνία:

Τα νέα κρούσματα ανέρχονται στα 1,387 όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο, την Τρίτη του Πάσχα, 4 Μαΐου. Διενεργήθηκαν 21,511 τεστ (PCR: 7,058, Rapid: 14,453) με τη θετικότητα στο 6,45%. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 783 (-14) και οι νέες απώλειες λόγω του ιού έφτασαν τις 81.

Η κα Γκάγκα, υποστήριξε ότι ελάχιστοι εμβολιασμένοι νοσηλεύονται με κορονοϊό, ενώ θα πρέπει να προχωρήσει η ανοσοποίηση του πληθυσμού.

Το εισπνεόμενο ισραηλινό φάρμακο έναντι του κορονοϊού βρίσκεται ήδη στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικό» ώστε να ξεκινήσει σήμερα η κλινική του μελέτη.

Η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα μιλώντας στο MEGA έκανε λόγο για ένα τεχνολογικά προηγμένο φάρμακο, που χορηγείται για πέντε μέρες.

«Θέλουμε να δούμε πόσο πιο γρήγορα γίνονται καλά όσοι το λαμβάνουν, πόσο λιγότερο οδηγούνται σε διασωλήνωση» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά 90 ασθενείς από 18 έως 80 ετών με ήπια ή μέτρια συμπτώματα κορονοϊού θα δοκιμάσουν δύο διαφορετικές δόσεις του συγκεκριμένου φαρμάκου.

«Πρέπει να δοκιμαστεί πόσο ασφαλές και αποδοτικό είναι. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε ένα φάρμακο έναντι της φλεγμονής» υποστήριξε επίσης η κα Γκάγκα.

Πριν από έξι ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ισραηλινό καθηγητή Ιατρικής Ναντίρ Αρμπέρ, υπεύθυνο για τη νέα θεραπεία για τον κορoνοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι η Ελλάδα συμμετέχει “με ενθουσιασμό στην νέα μελέτη”, την οποία χαρακτήρισε “πολλά υποσχόμενη μέθοδος”.

«Αξιοποιεί μια νέα μέθοδο μεταφοράς ενός νέου φαρμάκου, που βασίζεται στα εξωσώματα, νανοσωματίδια που συμμετέχουν στις διακυτταρικές διεργασίες. Προχωρούμε στη διεξαγωγή κλινικής μελέτης δεύτερης φάσης, εδώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιολογήσουμε παραμέτρους όπως η ασφάλεια, η δοσολογία και η αποτελεσματικότητα» τόνισε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...