20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σε τι πραγματικά διαφέρει η πρόταση Βολουδάκη από της Χρυσής Αυγής; Στο περιτύλιγμα;

Ημερομηνία:

Ο Μανούσος Βολουδάκης είναι ένας πολιτικός κεντρώος. Ως τέτοιος τουλάχιστον είναι αντιληπτός από μία μεγάλη μερίδα πολιτών στα Χανιά, ως ένας μετριοπαθής πολιτικός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που έχει τη δικιά του προσφορά στον τόπο τόσο ως βουλευτής όσο και ως Υπουργός. Γι’ αυτό λοιπόν προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και αντιδράσεις η τελευταία του θέση σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με τους μετανάστες στη Λέσβο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα τον αποκάλεσε “ακροδεξιό λαγό“, χαρακτηρισμός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Βολουδάκης πρότεινε να δημιουργηθούν “κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά ή σε υπεράκτιες πλατφόρμες, όπου θα διεκπεραιώνονται οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων ασύλου”.

Βεβαίως, πρόσθεσε ότι οι προδιαγραφές τους πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να διασφαλίζεται “αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση στους μετανάστες και στους εργαζόμενους των αρμοδίων υπηρεσιών για όσο χρόνο χρειάζεται”.

Όμως, αναμφίβολα, αυτή είναι μία θέση που δεν περιμέναμε ποτέ ν’ ακουσαμε από τον κ. Βολουδάκη, αλλά ίσως από κάποιο πολιτευτή της Χρυσής Αυγής. “ .Άλλωστε παρόμοια πρόταση είχε στο πρόγραμμά της η Χρυσή Αυγή στην εκλογική διαδικασία του 2015.

Αντιγράφουμε το σχετικό απόσπασμα:

“Άμεση σύλληψη και επαναπροώθηση όλων των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. Μέχρι τον οριστικό επαναπατρισμό τους προβλέπεται η μεταφορά τους σε ειδικούς χώρους κράτησης μακράν των κατοικημένων τόπων της ελληνικής επικράτειας, όπου οι συνθήκες δεν θα ομοιάζουν με ξενοδοχείο 5 αστέρων. Το φαινόμενο της εσαεί κράτησης παρανομούντων σε πολυτελή κέντρα με κλιματισμό, δωρεάν γεύματα και ανέσεις που λείπουν από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, είναι απαράδεκτο και θα διακοπεί πάραυτα.”

Άραγε, σε τι διαφέρει η πρόταση Βολουδάκη από της Χρυσής Αυγής; Στο περιτύλιγμα; Στην “διασφάλιση αξιοπρεπής διαβίωσης”;

Το ανησυχητικό είναι ότι ο κ. Βολουδάκης δεν αντιλήφθηκε το ολίσθημα της πρότασής του και της ταύτισής του με το νεοναζιστικό μόρφωμα αλλά αντιθέτως βγήκε στην επίθεση μιλώντας για “απελευθέρωση” από τη λογοκρισία μίας “απαρχαιωμένης ιδεολογίας που ηγεμόνευε στο παρελθόν. Προχωράμε μπροστά“.

κ. Βολουδάκη, στο παρελθόν είχαμε και άλλες ιδεολογίες που ηγεμόνευσαν και έσπειραν σχεδόν την ολική καταστροφή της ανθρωπότητας. Υπήρχε και η φασιστική ιδεολογία, την οποία στην Ελλάδα εκφράζει η Χρυσή Αυγή.

Ως δημοκράτης ο κ. Βολουδάκης είμαστε σίγουροι ότι το γνωρίζει, ότι η μάχη ενάντια στο φασισμό δεν είναι προνόμιο της Αριστεράς. Και ας ελπίσουμε ότι οι φασιστικές ιδέες δε θα γίνουν ποτέ ξανά “κοινός νους”, γιατί το κοινό σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι πολύ κακό.

Η Χάνα Άρεντ με το βιβλίο της “Η Κοινοτοπία του Κακού” και σήμερα θα μπορούσε να πει πολλά γι’ αυτό το ζήτημα και ίσως ο Χανιώτης βουλευτής θα πρέπει να του ρίξει μια ματιά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...