15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σημίτης για άνοιγμα λογαριασμών: Θα απαντήσω στις συκοφαντίες – Δεν έχω τίποτα να κρύψω

Ημερομηνία:

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω» δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης αναφορικά με το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών που ζήτησε η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων.

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω»

υπογραμμίζει ο κ. Σημίτης και καταλήγει: «Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Ανοίγουν τους λογαριασμούς του Σημίτη, της συζύγου και του αδερφού του

Υπενθυμίζεται πως δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» αποκαλύπτει ότι η Δικαιοσύνη ανοίγει τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου, του αδερφού του και δυο πρώην υπουργών της κυβέρνησής του.

Στο ρεπορτάζ δημοσιεύεται έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, με βάση του οποίο, διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδερφού του Σπύρου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003) και του Βαγγέλη Μαλέσιου (υφυπουργού Δημόσιας Τάξης την ίδια περίοδο).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αρχή ζητά το άνοιγμα των λογαριασμών της συζύγου του Βαγγέλη Μαλέσιου, Διαμαντούλας και του μεσάζοντα οπλικών συστημάτων Λουκά Ρωμανού και ζητά να της σταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

Χρυσοχοΐδης: Έχουν ανοίξει τους λογαριασμούς μου – Ψάχνουν τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Σημίτη

 

«Δεν εκπλήσσομαι. Ψάχνουν τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη», σχολίασε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» για το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, της συζύγου του Δάφνης Σημίτη, του αδελφού του Σπύρου, του ιδίου και του Βαγγέλη Μαλέσιου.

«Το γεγονός ότι βάζουν και την κυρία Σημίτη και τον αδερφό του και ταυτόχρονα εμπλέκουν το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, δείχνει που θέλουν να το πάνε», ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και εξήγησε ότι «υπάρχει μια κατάθεση ενός Γάλλου, πρώην στελέχους της εταιρείας «ΘΑΛΗΣ», που λέει για κάποιες μίζες στην Ελλάδα, αλλά δεν απέδειξε ποτέ τίποτα και καταδικάστηκε για αυτό».

«Έχουν ανοίξει τους λογαριασμούς μου, ας κάνουν ότι θέλουν δεν με αφορά. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Είμαι ένας πολίτης που σέβεται το νόμο», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...