23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σημαντική εκδήλωση για το καυτό θέμα των ναρκωτικών

Ημερομηνία:

Στις 8  και 9 του Φλεβάρη στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά – σημαντική εκδήλωση με αντικείμενο το τόσο καυτό θέμα των ναρκωτικών. Η δική μου παρέμβαση παρακολουθώντας αυτήν την εκδήλωση έχει να κάνει με την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο των εισηγητών και το πόσο καταρτισμένοι και γνώστες του αντικειμένου είναι από την μια και  η αγάπη και το πάθος για εθελοντική προσφορά σ’ αυτό το τόσο φοβερό κοινωνικό πρόβλημα. Δίνοντας το μήνυμα προς την κοινωνία μας πως σ’ αυτή τη βάρβαρη εποχή του καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού υπάρχουν στηρίγματα που προσφέρουν ουσιαστικά και ανθρώπινη βοήθεια χωρίς καμιά διάθεση προβολής και ρεκλάμας και αυτό προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη αξία σ’ αυτό που προσφέρουν.

Οι εισηγητές ήταν: Ο κ. Μιχαλαρέας Ηλίας Δρ ψυχολογίας, πρόεδρος του ΕΣΥΝ, Γεράσιμος Παπαναστασάτος Δρ. Κοινωνιολογίας- Εγκληματικότητας, τρίτος εισηγητής ήταν ο  κ. Κώστας Αρβανίτης γνωστός δημοσιογράφος της ΝΕΤ, μέχρι πρότινος, δίνοντας και αυτός το δικό του στίγμα και την ευαισθησία σ’ αυτή την προσπάθεια, μέλος του Δ/Σ του ΚΕΘΕΑ. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο για την διακοπή (απόλυση) του παραπάνω δημοσιογράφου από το κρατικό κανάλι. Με την ενέργεια αυτή η κυβέρνηση δείχνει πως ευνοεί την ανεξάρτητη ενημέρωση και πώς θέλει να λειτουργούν οι δημοσιογράφοι. Για την ποιότητα και το ήθος του Κώστα Αρβανίτη δεν θα πω εγώ. Είμαι σίγουρος πως οι Χανιώτες θα δείξουν την ανάλογη συμπαράσταση σ’ αυτό το γεγονός, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη από τέτοιες φωνές στο χώρο της ενημέρωσης γενικότερα. Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια στους εδώ οργανωτές αυτής της εκδήλωσης.

Χ. Πετράκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...