22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σημαντική εξοινόμηση πόρων μέσω της Παραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου από το Νοσοκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Σημαντική εξοικονόμηση πόρων αναμένεται να επιτύχει το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, το οποίο σύντομα θα παράγει και θα εμφιαλώνει Ιατρικό Οξυγόνο με ίδια μέσα και δεν θα είναι αναγκασμένο να το προμηθεύεται από ιδιωτικές εταιρείες όπως γίνονταν έως σήμερα.

Σημειώνεται ότι ετησίως το κόστος της προμήθειας Ιατρικού Οξυγόνου για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος ανέρχεται σε 155.000 Ευρώ.

Πλέον το Γ.Ν. Χανίων δεν θα είναι όμως αναγκασμένο να προμηθεύεται Οξυγόνο από ιδιώτες καθώς είναι ένα από τα πέντε Δημόσια Νοσοκομεία της Κρήτης που θα χρηματοδοτηθούν με 1.400.000 Ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να αποκτήσουν εξοπλισμό Παραγωγής Αέριου Οξυγόνου.

Τα πέντε αυτά νοσοκομεία είναι: τo Γ.Ν. Χανίων, το Γ.Ν. Ρεθύμνου, το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο.

Στο Γ.Ν. Χανίων, στο ΠΑΓΝΗ και στο Βενιζέλειο θα πραγματοποιείται μάλιστα εντός των νοσοκομείων και εμφιάλωση του Οξυγόνου για ιδία χρήση.

Η εξοικονόμηση πόρων που επιτυγχάνεται σε επίπεδο Κρήτης είναι ιδιαιτέρως σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι η απόσβεση του κόστους της εγκατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή Οξυγόνου στα νοσοκομεία του Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο) θα γίνει σε 17 μήνες, ενώ στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνου και Αγ. Νικολάου) σε λιγότερο από τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...