21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σημαντική συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον Α. Τσίπρα για τις δραματικές εξελίξεις στην εκπαίδευση

Ημερομηνία:

Δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για ακύρωση όλων των κυβερνητικών αποφάσεων που καταστρατηγούν το σύνταγμα και τους νόμους και αλλοιώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα του εκπαιδευτικού αγαθούΣε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Βουλή συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης  κ. Ζ. Πεπές Μέλος Ε.Ε. της ΓΣΕΕ, Γ. Γαβρίλης υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατίδης, Τ. Κουράκης, Δ. Στρατούλης και εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων των εκπαιδευτικών των σχολείων των Αρσακείων.

Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας παρουσίασαν αναλυτικά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των τελευταίων τριών ετών (Ν.3848/10, γνωμοδοτηση 214/2012,ένταξη ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο, «απελευθέρωση» της λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων με το Ν.4093/12, αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών και η πρόσφατη εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου)  που ουσιαστικά αποσύρουν την κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση, ισοπεδώνουν τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και χαρίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους σχολάρχες. Εξέφρασαν, επίσης, την αγωνία τους για τη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα και την εντεινόμενη απόπειρα  της Κυβέρνησης για εκχώρηση του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της Παιδείας σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις που καταστρατηγούν το Σύνταγμα και τους νόμους και καταλύουν τις εργασιακές σχέσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση θα ακυρωθούν μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Πρόσθεσε, ακόμη, πως για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης από την ακραία νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο αλληλεγγύης.  Ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, θα αναλάβει το Σεπτέμβριο πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ημερίδας μαζί με τα εκπαιδευτικά συνδικάτα για τα φλέγοντα ζητήματα της Παιδείας.

Για το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ

Ο πρόεδρος: Μιχάλης Κουρουτός
Ο γεν. Γραμματέας: Μιχάλης Σαρρής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...