16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σημείωμα για την απεργία στις 4 Φλεβάρη

Ημερομηνία:

Του Νίκου Τζάρα

Προσύμφωνο είναι η συμφωνία με την οποία δύο συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να προβούν στη σύναψη οριστικής σύμβασης μεταξύ τους υπό την αναβλητική αίρεση της επέλευσης ενός γεγονότος ή μέσα σε προβλεπόμενη ρητά προθεσμία και με τους όρους που προβλέπονται στο προσύμφωνο. Ένα τέτοιο προσύμφωνο με συγκεκριμένους όρους και συγκεκριμένες υποχρεώσεις αποτελεί και το τρίτο μνημόνιο.

Τα περιθώρια κίνησης των λαϊκών στρωμάτων στα πλαίσια αυτού του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του είναι τα περιθώρια που δίνει ο κανίβαλος στο αιχμάλωτο θύμα του. Να επιλέξει τον τρόπο που θα φαγωθεί. Στο όνομα αυτής της επιλογής αναφέρεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όταν κάνει λόγο για σκληρή διαπραγμάτευση. Πρόκειται για ένα στημένο παιχνίδι΄ όπου η κυβέρνηση προσποιείται ότι αγωνίζεται την στιγμή που έχει κανονιστεί εκ των προτέρων το αποτέλεσμα. Αυτό αρχίζουν να το συνειδητοποιούν τα λαϊκά στρώματα και κινητοποιούνται.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΕΑΝ Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4ης Φλεβάρη ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΦΕΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΑΥΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΜΑΤΩΝ. ΕΝΑ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ