22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σκάκι: “Σάρωσε” στα νεανικά πρωταθλήματα η Σ.Α.Χ

Ημερομηνία:

Σπουδαίες επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα.Η σχετική ενημέρωση της ΣΑΧ:

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτουν οι νεαροί αθλητές της ΣΑΧ κάνοντας όλη τη σκακιστική Ελλάδα να μιλάει με θαυμασμό για τις επιτυχίες τους! Δεν πέρασαν δύο μήνες από τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών της στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα για να προστεθούν τώρα νέες ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα.

Τέσσερα χρυσά μετάλλια σε σύνολο 10 κατηγοριών δεν έχει κατακτήσει ποτέ κανένας άλλος  αθλητικός σύλλογος δείχνοντας έτσι ότι όχι μόνο είναι ο κορυφαίος σύλλογος στην Ελλάδα αλλά και ότι αυξάνει συνεχώς της απόστασή του αποτελώντας πρότυπο ανάπτυξης και αξιοποίησης των ταλέντων του Νομού μας.

Πάνω από 280 αθλητές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στις δέκα κατηγορίες που υπήρχαν και διεκδικούσαν όχι μόνο τον τίτλο του Πανελλήνιου Πρωταθλητή αλλά και τα εισιτήρια που οδηγούν στα Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα!

Οι επιτυχίες ξεκίνησαν από νωρίς με την Καραβιτάκη Ευαγγελία στη μικρότερη κατηγορία κάτω των 8 ετών να παίρνει τη μία νίκη μετά την άλλη και να κάνει το απόλυτο 7 στα 7 κατακτώντας με διαφορά δύο βαθμών από τις υπόλοιπες την πρώτη θέση! Η νίκη της αυτή βέβαια κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι. Η Ευαγγελία δούλεψε πολύ όλη τη χρονιά που μας πέρασε ενώ σταθμός αποτέλεσε  η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η αγωνιστική εμπειρία που απεκόμισε από εκεί. Πολύ καλή στην ίδια κατηγορία και η παρουσία της Τσουρουνάκη Μαρίας και Καντεράκης Μυρτώς που με 4 βαθμούς πήραν την 5η και 6η θέση.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των αγοριών έλαμψε ο Κυριάκος Φυντριλάκης ο οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο κερδίζοντας έτσι και τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, πολύ καλές εμφανίσεις και διεκδίκηση μέχρι το τέλος για ένα μετάλλιο είχαμε από τον Τζαγκαράκη Παναγιώτη που πήρε τελικά την 4η θέση και τον Βιζυράκη Σταύρο να κατακτά την 6η θέση.

Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών ο Πατρελάκης Ευάγγελος, Μαρινάκης Χρήστος και Παπαδημητράκης Γιάννης είχαν πολύ καλή παρουσία παλέψαν μέχρι το τέλος για ένα μετάλλιο, ήταν συνεχώς ψηλά στη βαθμολογία για να πάρουν τελικά την 5η, 8η και 11η θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών η Βοζινάκη Ανθή κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο. Η Ανθή παρά το μέτριο ξεκίνημά της ανέκαμψε στην πορεία και με απανωτές νίκες έφτασε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Το μεγάλο της πείσμα η μαχητικότητά της και η εμπειρία της αποτέλεσαν σημαντικό πλεονέκτημα για την επιτυχία αυτή. Μη ξεχνάμε ότι η Ανθή παρά τη μικρή της ηλικία έχει κατακτήσει άλλες τρεις φορές πρώτες Πανελλήνιες θέσεις! Στην ίδια κατηγορία είχαμε και δεύτερη χανιώτικη επιτυχία με την Δασκαλάκη Σοφία (ΟΑΧ) να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο!

Στην κατηγορία κάτω των 16 ετών είχαμε την πολύ καλή παρουσία του Παπαδόπουλου Αργύρη ο οποίος ήταν μόνιμα στην διεκδίκηση των μεταλλίων έδωσε σκληρές μάχες στα πρώτα τραπέζια δυστυχώς όμως σε δύο κρίσιμους αγώνες παρά το ότι έβγαλε τις κερδισμένες θέσεις δεν αξιοποίησε το πλεονέκτημά του με αποτέλεσμα να πάρει την 6η θέση. Η μεθοδική δουλειά και η αγάπη του για το σκάκι χαρακτηρίζουν τον Αργύρη και σίγουρα οι δυνατότητές του είναι πολύ μεγαλύτερες.

Το εύρος των επιτυχιών όμως συνεχίστηκε και στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες! Η Μαρκάκη Σοφία στην κατηγορία κάτω των 16 ετών εντυπωσίασε κυριολεκτικά, έχοντας να αντιμετωπίσει σημαντικές και έμπειρες αντιπάλους όχι μόνο τα κατάφερε αλλά έκανε και το απόλυτο 7 στα 7! Κέρδισε καθαρά όλα τα ντέρμπυ και δεν άφησε κανένα περιθώριο διεκδίκησης στις αντιπάλους της. Η διαφορά του 1,5 βαθμού από την επόμενη αθλήτρια σε μία τόσο ανταγωνιστική κατηγορία αντικατοπτρίζει το εύρος της επιτυχίας της. Το εντυπωσιακό στη Σοφία είναι η μεγάλη σταθερότητα που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με το σκάκι, το γεγονός ότι εδώ και 8 χρόνια είναι μόνιμα στην πρώτη τριάδα του βάθρου τα λέει όλα.

Τέλος στην αντίστοιχη κατηγορία των αγοριών είχαμε την «ελιτ» του Νεανικού μας σκακιού! 40 αθλητές στην πλειονότητά τους με μεγάλη εμπειρία και αθλητές με πολλές διακρίσεις! Το πρωτάθλημα αυτό είχε το μεγαλύτερο σασπένς με εναλλαγές στην πρώτη θέση και αγώνες που καθημερινά κρίνονταν σε πεντάωρες μονομαχίες. Εκεί έλαμψε το άστρο του Σπύρου Ναούμ που με τρεις απανωτές νίκες στους πιο κρίσιμους τελευταίους γύρους έκλεψε κυριολεκτικά την πρώτη θέση, μία θέση που με την απόδοσή του και την αγωνιστική του συμπεριφορά έδειξε ότι του αξίζει δικαιώνοντας έτσι τις προσπάθειές του. Μη ξεχνάμε επίσης ότι την πρώτη θέση είχε κατακτήσει και στην αντίστοιχη κατηγορία κάτω των 14 ετών. Οι επιτυχίες αυτές για τον Σπύρο Ναούμ και την Μαρκάκη Σοφία έχουν διπλή σημασία μιας και εξασφάλισαν έτσι και τα μπόνους που πριμοδοτεί το Υπουργείο για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Οι συνολικές επιτυχίες αποτελούν και δικαίωση για το συμβούλιο της ΣΑΧ που με την ακατάπαυστη ενέργειά του παρέχει ιδανικές συνθήκες σε όλα τα παιδιά όσο και για το προπονητικό τιμ της ΣΑΧ που αποτελείται από τον Τσαρουχά Κώστα την Λιανοπούλου Τόνια τον Αγναντή Δημήτρη και τον Βερυκάκη Γιάννη.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ