19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σκάνδαλο στην αυλή της Μέρκελ. Ο ταμίας της είχε λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους

Ημερομηνία:

Παραιτείται εξαιτίας λογαριασμών που διατηρούσε στο εξωτερικό, ο ταμίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, Χέλμουτ Λίνσεν, σε μια υπόθεση για την οποία του του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη στο παρελθόν αλλά είχε παραγραφεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε 420.000 ευρώ στους φορολογικούς παραδείσους Μπαχάμες και Παναμά από το 1997 εως το 2004 οπότε και εκλεισε τους λογαριασμούς.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο ταμίας των Χριστιανοδημοκρατών αναφέρει ότι εγκαταλείπε τη θέση του για το καλό του κόμματος και της οικογένειάς του.

«Αποφάσισα, για το καλό του κόμματος και της οικογένειάς μου, να ζητήσει από την ηγεσία του κόμματος να προχωρήσει στην εκλογή ενός νέου ταμίου, στο προσεχές συνέδριο που θα γίνει τον Απρίλιο» δήλωσε ο 71χρονος Λίνσεν στην εφημερίδα Bild.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έκανε κάτι παράνομο, ότι τα χρήματα είναι κληρονομιά από τους γονείς του και δεν έχει φοροδιαφύγει. Όπως είπε ο Λίνσεν της παραίτησής του προηγήθηκε συνομιλία με την Άγγελα Μέρκελ.

Πηγή: Mega

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...