22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Σκανάρουν» Ιόνιο και Κρήτη 15 πετρελαϊκοί κολοσσοί

Ημερομηνία:

Το ενδιαφέρον για πληροφορίες που έδειξαν εταιρίες όπως η Shell, BP, Noble και άλλες στο διεθνές συνέδριο της AAPG. Η παρουσίαση των γεωφυσικών δεδομένων της ΕΔΕΥ και της PGS για τα τρία μεγάλα «οικόπεδα», «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά» της Κρήτης και «Ιόνιο».

ερισσότερες από 15 μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ανακίνηση των ερευνών υδρογονανθράκων στη χώρα μας, στη διεθνή έκθεση που διοργάνωσε η American Association of Petroleum Gelogists (AAPG), όπου συμμετείχε με περίπτερο για πρώτη φορά η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Το καθιερωμένο ετήσιο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Αμερικανική Ένωση των Γεωλόγων Πετρελαίου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τις ενεργειακές εταιρίες πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στις 15 με 18 Οκτωβρίου. Ομάδα γεωφυσικών και ιζηματολόγων της ΕΔΕΥ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Δρ. Σπύρο Μπέλλασυμμετείχε αφενός με περίπτερο και αφετέρου σε συνεργασία με τη νορβηγική εταιρία PGS, που πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες, διοργάνωσαν και τεχνική παρουσίαση για τους υδρογονάνθρακες στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και ζήτησαν ενημέρωση, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από 15 μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες. Ανάμεσά τους εκπρόσωποι των Total, Shell, BP, Noble, Chevron, Delec κ.λπ.

Ο κ. Μπέλλας και στελέχη της PGS έκαναν μία επισκόπηση της φάσης στην οποία βρίσκονται οι υπάρχουσες παραχωρήσεις, αλλά και των επόμενων βημάτων που σχεδιάζονται αναφορικά με τις νέες σεισμικές έρευνες που πρόκειται να γίνουν στη χώρα μας, όπως και για το ενδιαφέρον που έχουν οι γεωλογικές δομές του Ιονίου και της Κρήτης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση σεισμικών τομών και άλλων στοιχείων για τους δύο διαγωνισμούς που πρόκειται να προκηρυχθούν και αφορούν στις παραχωρήσεις των περιοχών «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά» της Κρήτης καθώς και του «Ιονίου». Διαγωνισμούς που προκάλεσαν η κοινοπραξία Total – ExxonMobil – ΕΛ.ΠΕ και Energean Oil & Gas, αντίστοιχα.

Στόχος της ΕΔΕΥ είναι η προσέλκυση και άλλων επενδυτών και για τον λόγο αυτό οι επικεφαλής της και τεχνικά στελέχη της συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις και events όπου πραγματοποιούνται.

Πηγές αναφέρουν ότι τα στελέχη των μεγάλων πετρελαϊκών ομίλων που συμμετείχαν στην ειδική παρουσίαση της ΕΔΕΥ απηύθυναν σειρά ερωτήσεων σχετικά με τις νέες περιοχές, τις έρευνες, αλλά και το ρίσκο που κρύβουν το Ιόνιο και η Κρήτη.

Η ΕΔΕΥ αναμένει την επίσημη δημοσίευση των όρων των διαγωνισμών στην εφημερίδα της Ε.Ε., ώστε να ανοίξει το data room στην Αθήνα, ενώ αντίστοιχα θα λειτουργούν και στην PGS στο Χιούστον και στη Νορβηγία.

euro2day.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...