21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σκανδαλίδης: O κ. Τσίπρας επανήλθε “στις αντιμνημονιακές του εικόνες σε μια εποχή που κυριολεκτικά προσκύνησε” – – Ετοιμόρροπη η «Γέφυρα»

Ημερομηνία:

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτής και ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κλείνει κάθε συζήτηση ανταπόκρισης στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία στην Προοδευτική Συμμαχία.

Δηλώνει, ειδικότερα, ότι «δεν νοείται Προοδευτική συμμαχία με μια κομματική ηγεσία που έχει πάρει διαζύγιο με κάθε τι προοδευτικό και ασκεί κυβερνητική εξουσία στο όνομα του λαϊκισμού και της συντηρητικής πρακτικής».

Αντικρούει, μέσω της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, την κριτική ότι με τη στάση του το ΚΙΝΑΛ διευκολύνει την επάνοδο της ΝΔ στην εξουσία καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση είναι η άλλη όψη του δικομματισμού, όπως αναφέρει.

Χαρακτηρίζει εκ κατασκευής ετοιμόρροπη την πρωτοβουλία της «Γέφυρας» καθώς βασίζεται σε φθαρμένα και πολυφορεμένα υλικά, και σε σαθρά θεμέλια, όπως λέει.

Με αυστηρό τόνο ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επικρίνει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό για οβιδιακές μεταμορφώσεις επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι, με την ομιλία του στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επανήλθε «στις αντιμνημονιακές του εικόνες σε μια εποχή που κυριολεκτικά προσκύνησε αυτά τα συμφέροντα της διαπλοκής και προσπάθησε με θαυμαστή συνέπεια να χτίσει το δικό του καθεστώς».

Ο κ. Σκανδαλίδης σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει την επομένη των εκλογών το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει: «Το έργο των “δυο μονομάχων” της πόλωσης και του διχασμού, δεν θα μας συμπαρασύρει ούτε τώρα, ούτε μετά τις εκλογές. Να νικήσουμε εμείς και να πρωταγωνιστήσουμε την επόμενη μέρα, με το δικό μας πρόγραμμα και τη δική μας πρόταση».

Επίσης υποστηρίζει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του Κινήματος Αλλαγής θα αποτελέσει έκπληξη με τα μηνύματα που προκύπτουν να προσδιορίζουν πολιτική ανατροπή. Για το επικείμενο συνέδριο ο βουλευτής αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι θα σηματοδοτήσει τη συσπείρωση ενότητας και νίκης, η εκλογή των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής θα ενδυναμώσει τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση της βάσης της προοδευτικής παράταξης ενώ, θα επικυρώσει την αυτόνομη στρατηγική και πορεία της παράταξης πριν και μετά τις εκλογές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...