18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Σκηνές χάους στη Γαλλία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να «λιντσάρουν» τον Μακρόν – Φυγαδεύτηκε μαζί με την Μπριζίτ από θέατρο | Βίντεο

Ημερομηνία:

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στη Γαλλία με οργισμένο πλήθος να επιχειρεί να εισβάλει σε θέατρο όπου βρισκόταν ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και παρακολουθούσε παράσταση.

Μάλιστα, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η παρακολούθηση της παράστασης διεκόπη βιαίως, καθώς για λόγους ασφαλείας οι ειδικές  δυνάμεις της αστυνομίας τον απομάκρυναν από το σημείο.

Η βραδιά ήταν, αν μη τι άλλο, περιπετειώδης για τον Γάλλο πρόεδρο, τον οποίο κόντεψαν να λιντσάρουν οι διαμαρτυρόμενοι.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στα βίντεο που κάνουν τον γύρο των Social Media, δεκάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής του, δημιουργώντας αναστάτωση έξω από το θέατρο Μπουφ-Παριζιέν.

Την ίδια στιγμή αστυνομικοί  προσπαθούσαν να απωθήσουν το πλήθος από το σημείο, όπου επικράτησε αναταραχή.

Επί έξι εβδομάδες βρίσκονται στους δρόμους οι Γάλλοι διαμαρτυρόμενοι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

Η κυβέρνηση των Παρισίων είχε ανακοινώσει στις 11 Ιανουαρίου ότι είναι «διατεθειμένη να αποσύρει» από το νομοσχέδιό της για μεταρρύθμιση των συντάξεων το μέτρο που δίνει κίνητρα στους Γάλλους να εργαστούν έως την ηλικία των 64 ετών.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε επιστολή του σε συνδικάτα εργαζομένων, οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να συμφωνήσουν στα μέτρα που θα εφαρμοστούν ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική ισορροπία του συνταξιοδοτικού συστήματος το 2027, διαφορετικά η παράταση των ηλικιακών ορίων για πλήρη σύνταξη θα επαναφερθεί.Κι όσο δεν συμφωνούν, τόσο θα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις.

Από το περιβάλλον του Μακρόν έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος θα συνεχίσει να πηγαίνει στο θέατρο, παρά το επεισόδιο αυτό.

«Ο πρόεδρος θα συνεχίσει να πηγαίνει σε θεατρικές παραστάσεις, όπως το συνηθίζει. Θα υπερασπιστεί την ελευθερία της δημιουργίας ώστε αυτή να μην διαταράσσεται από βίαιες πολιτικές δράσεις», ανακοινώθηκε από το περιβάλλον του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Ο θάνατος του Μανόλη και οι τραγικές αδυναμίες του ΕΣΥ

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει την διενέργεια των...

Η ποδοσφαιρική ομάδα των Σφακίων στο μικροσκόπιο της εκπομπής “Bίλατζ Γιουναϊντεντ”

Αφιερωμένη στα ποδοσφαιρικά Σφακιά θα είναι η δημοφιλής εκπομπή...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οριστικό τέλος στα σενάρια για ευρωπαϊκή θέση

Σας λέω την είδηση με το «καλημέρα»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν...