Δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντησή τους με τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη οι εργαζόμενοι στο Αεροδρόμιο Χανίων οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους λένε “Όχι” στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων με αριστερή σφραγίδα και καλούν τους φορείς των Χανίων σε συντονισμό για δράσεις ενάντια στους σχεδιασμούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Εισπράξαμε  πολλά χαμόγελα, καταστροφικές ασάφειες και την διαβεβαίωση ότι: «το ξεπούλημα των αεροδρομίων προχωράει κανονικά» .

Εκφράζουμε την απογοήτευση  και την αγανάκτησή μας και υπενθυμίζουμε στον κ. υπουργό, ότι τόσο οι εργαζόμενοι, όσο οι φορείς και η κοινωνία των Χανίων ήταν είναι και θα είναι ενάντια στο ξεπούλημα  του αεροδρομίου ακόμα και με αριστερή σφραγίδα και σύντομα θα μας βρει απέναντι.

Οι αγώνες που δώσαμε επί χρόνια, δεν ήταν μόνο για να φύγει μια επικίνδυνη και επιζήμια για τον τόπο κυβέρνηση, η οποία μας έφθασε στο χείλος του γκρεμού, αλλά για να αποφύγουμε την πτώση με την ελπίδα, ότι η νέα  κυβέρνηση θα συνέβαλε στην κατεύθυνση αυτή, αλλά  δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι ακολουθείται η ίδια τακτική.

Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου συνεχίζεται κανονικά και θα έχει τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.

Καλούμε τους φορείς να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για σύσκεψη  με απαραίτητη την συμμετοχή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτών και μη για συντονισμό ενεργειών κατά της επικείμενης ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ιδιωτικοποίησης του αερολιμένα Ι. Δασκαλογιάννης.

Καλούμε την ΟΣΥΠΑ να προβεί άμεσα σε δυναμικές κινητοποιήσεις κατά του ξεπουλήματος των αεροδρομίων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ”.