17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σκληρή συνέντευξη του Πολ Μέισον με τον αναπληρωτή του Σόιμπλε: «Οι Ελληνες λένε ότι καταστρέψατε τη δημοκρατία» – «Παρακαλώ ηρεμήστε» | Βίντεο

Ημερομηνία:

Μια αρκετά σκληρή συνέντευξη πήρε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας ο Πολ Μέισον του Channel 4.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος, ο οποίος έχει εκφραστεί θετικά απέναντι στις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και του Γιάνη Βαρουφάκη, έθεσε στον Στέφεν Κάμπετερ μερικά αρκετά σκληρή ερωτήματα φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Γερμανό πολιτικό.

«Το πραγματικό πρόγραμμα, το οποίο υποτίθεται πως δεν πρέπει πια να λέμε “πρόγραμμα”» σχολιάζει ο κ. Κάμπετερ και προσθέτει «παρέχει θετικές προοπτικές ανάπτυξης και αποδεικνύεται σωστό για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Εκείνη τη στιγμή παρεμβαίνει ο Πολ Μέισον και ρωτάει με αυστηρό ύφος «Αυτό το πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεστε κατέστρεψε το 1/4 της ελληνικής παραγωγής. Αυτό είναι επιτυχία, είναι ανάπτυξη;».

«Δεν πιστεύω ότι η ανάλυσή σας σχετίζεται με το ίδιο το πρόγραμμα. Οι ρίζες της κρίσης εντοπίζονται χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος. Δεν έχει να κάνει με το ίδιο το πρόγραμμα. Η Ελλάδα θα είχε καταρρεύσει αν δεν την στηρίζαμε οικονομικά» απάντησε ο Κάμπετερ.

Αναλυτικά τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξης:

Μέισον: Αυτό που πρακτικά είπατε στους Ελληνες την περασμένη εβδομάδα είναι “υποταχθείτε ή φύγετε”. Μπορούν να υπακούσουν σε ότι εσείς θέλετε ή άσχετα με το τι ψήφισαν στις εκλογές τους πρέπει να φύγουν από το ευρώ».

Κάμπετερ: Είναι λίγο πιο περίπλοκο. Αν μια χώρα δεν μπορεί να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν μπορούμε να φτάσουμε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Το κράτος δικαίου (της ΕΕ) θα εξαφανιστεί εντελώς».

Μέισον: Τότε δεν πρέπει να είμαστε τίμιοι με τους Ελληνες και να τους πούμε πως αν θέλουν αυτό που ψήφισαν στις 25 Ιανουαρίου πρέπει να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση;

Κάμπετερ: Δεν το πιστεύω αυτό. Τα προγράμματά μας μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω

Μέισον: Ο κατώτερος μισθός; Μπορεί να αυξηθεί;

Κάμπετερ: Εχουμε συμφωνήσει να εξετάσουμε σοβαρά τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς το βράδυ της Παρασκευής.

Μέισον: Ο Μανώλης Γλέζος μίλησε κατά αυτής της συμφωνίας. Είναι εκείνος που κατέβασε τη σημαία των Ναζί από την Ακρόπολη. Τουλάχιστον δέχεστε ότι μιλάσει για εκπρόσωπος της ηθικής;

Κάμπετερ: Εκπρόσωπος της ηθικής είναι ο νόμος. Αν πάρεις χρήματα από τους Γερμανούς, τους Ισπανούς, τους Ιταλούς και τους Γάλλους φορολογούμενους, έχεις ηθική υποχρέωση να εκπληρώσεις τις υποσχέσεις σου

"google ad"

Μέισον: Οι άνθρωποι της γενιάς του Γλέζου λένε ότι η χώρας κατέστρεψε τη δημοκρατία δύο φορές μέσα σε μία γενιά. Αυτό το φαντασιώνονται;

Κάμπετερ: Δεν πρόκειται για διαμάχη μεταξύ δύο κρατών. Ειναι μια ευρωπαϊκή απόφαση. Θα πρότεινα σε όλους. Παρακαλώ να ηρεμήσετε. Αν βρούμε κοινό έδαφος, η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=zKZn7OIbRMQ”]

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Έρευνα Eteron: Ο αθέατος κόσμος της εργασίας των νέων – Δεν βγάζουν τον μήνα

Η νέα έρευνα του Eteron που παρουσιάζουμε σήμερα εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα “Youth...