21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Σκοπός του ρατσιστικού παραληρήματος της Die Welt να μειωθούν οι αναστολές του γερμανικού λαού. Αντισταθείτε!

Ημερομηνία:

Γράφει η Τριανταφυλλιά Thiesing-Κωστοπούλου*

[Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η ψυχολόγος Τριανταφυλλιά Thiesing-Κωστοπούλου μετά από αίτημα της ομάδας Griechenland solidarität Berlin, μιας ομάδας αλληλεγγύης προς την Ελλάδα που της ζήτησε να εκφράσει τη θέση της για το ρατσιστικό άρθρο του Von Berthold Seewals στη συντηρητική Die Welt.]

Σε νέα επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού λαού, αλλά και ενάντια στους Γερμανούς αλληλέγγυους προβαίνει και πάλι η συντηρητική “DIE WELT“. Αυτή τη φορά προσπαθεί μεσώ της ιστορίας να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που αποτελούν οι Έλληνες για την Ευρώπη.

Ο φόβος του αρθρογράφου που θέλει να τον μεταφέρει και στους συντηρητικούς αναγνώστες του με σκοπό να στραφούν εναντία στους Έλληνες και τους φίλους της Ελλάδας εντός της χώρας, αντικατοπτρίζεται επαρκώς σε αυτές τις δύο φράσεις:

«Μετά από αυτό ήταν ήταν αδιανόητο να συνεχιστεί ή μέχρι τότε επιτυχής Οθωμανική επίθεση. Η επανάσταση είχε θριαμβεύσει και το 1830 ταρακούνησε την Γαλλία, την Ιταλία και την Πολωνία ”

Έτσι λοιπόν, όπως τότε έτσι και τώρα, λέει ο αρθρογράφος, ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, μπορεί να εμπνεύσει και άλλους λαούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά αυτό. Και έτσι – για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του αρθρογράφου – να διαταραχτεί η επιτυχής επίθεση των τραπεζών έναντι των λαών της Ευρώπης.

Για να δυσφημίσει και να συκοφαντήσει τους Έλληνες και τους υποστηρικτές τους στο εξωτερικό ο αρθρογράφος Β. Seewald δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τις κατά τον 19ο αιώνα ανεπτυγμένες θέσεις του Jakob Philipp Fallmerayer. Σύμφωνα με τη θεωρία που δημιούργησε, οι Έλληνες προέρχονται από Σλάβους που εισέβαλαν στην Ελλάδα. Οι συγκεκριμένες θέσεις μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αντικρούστηκαν από πολλούς επιστήμονες.

Ο θεωρητικός περί φυλετικής καταγωγής Φαλμεράγιερ ισχυρίζεται στο έργο του που δημοσιεύθηκε το 1830 με τίτλο «Ιστορία της χερσονήσου του Μορέως κατά το Μεσαίωνα», ότι οι κάτοικοι του Ελληνικού κράτους στα σύνορα του 1830 ήταν απλώς εξελληνισμένοι Σλάβοι και Αλβανοί.

Λέει χαρακτηριστικά: «Η ελληνική φυλή έχει εξαλειφθεί από την Ευρώπη […] ούτε μια σταγόνα του ευγενούς και γνήσιου ελληνικού αίματος δε ρέει στις φλέβες του χριστιανικού πληθυσμού της σημερινής Ελλάδας ”

Στον Φαλμεράγιερ στηρίχτηκαν αργότερα και οι Ναζί κατά την κατάληψη της Ελλάδας για να κάνουν τις πιο σκληρές σφαγές άμαχου πληθυσμού με το επιχείρημα ότι οι σλαβικές φυλές είναι κατώτερες και οι άνθρωποι που τις αποτελούν, δεύτερης κατηγορίας.

Οι Γερμανοί στρατιώτες είχαν διδαχθεί μέσω διάφορων εκπαιδευτικών φυλλαδίων της Βέρμαχτ, πως οι σύγχρονοι Έλληνες φυλετικά και πολιτισμικά έχουν πολύ λίγα κοινά με τους αρχαίους Έλληνες.

Σκοπός αυτής της προπαγάνδας ήταν να μειωθούν οι πιθανές αναστολές, να αποστασιοποιηθούν από τα τα θύματα τους και να δολοφονούν δίχως ενοχές, να επιτελούν το “έργο” τους με ευκολία. Γι΄αυτό το λόγο, οι Έλληνες έχουν τα περισσότερα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ όλων των μη σλαβικών χωρών.

Η πρόθεση του αρθρογράφου είναι περισσότερο από προφανής: να επιφέρει την απώλεια της αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό και τη μείωση των αναστολών του Γερμανικού λαού.

Θα έλεγα ότι ο αρθρογράφος γνωρίζει ποιες είναι οι επιπτώσεις τέτοιων δημαγωγικών αρθρών όταν χρησιμοποιούνται ενάντια σε λαούς. Το επιχειρεί με την πένα του, τις αποδέχεται σιωπηρά, για να μην πω πως τις προκαλεί εν γνώση του.

"google ad"

Άρθρα όπως αυτό, είναι πολύ επικίνδυνα, επειδή παραβιάζουν τις βασικές δημοκρατικές αξίες και διαδίδουν ρατσιστικές ιδέες.

Η γερμανική κοινωνία των πολιτών καλείται να αντιταχθεί σε αυτές τις προσπάθειες και να προβεί σε ενέργειες προς την κατεύθυνση μιας δημοκρατικής και αλληλέγγυας Γερμανίας.

Το μόνο που έχω να τους πω είναι: Αντισταθείτε!

*Η Τριανταφυλλιά Thiesing-Κωστοπούλου είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων του Βερολίνου / Βρανδεμβούργου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...