15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σοβαρά επεισόδια και συλλήψεις στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στην Αθήνα – Επεισόδια και στο Ηράκλειο | Φωτός

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε η πορεία στην οποία έχει καλέσει ο αντιεξουσιαστικός χώρος, για τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, κατά το οποίο ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια. Οι τελευταίες εξελίξεις Στην αρχή της πορείας άγνωστος πέταξε μια βόμβα μολότοφ προς άνδρες των ΜΑΤ με εκείνα να απαντούν με χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Ένταση επικράτησε και όταν η πορεία πέρασε από την Πανεπιστημίου στο ύψος της Κοραή με ομάδα να πετάει βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑτ κι εκείνη να κάνει χρήση χημικών. Μετά την ένταση στην Πανεπιστημίου (λίγο μετά τις 19:00) η πορεία κόπηκε στα δύο, με ένα μέρος της να συνεχίζει προς τη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, προκειμένου να τελεστεί το καθιερωμένο μνημόσυνο.

CVjy6UbXAAA4Esm

Το άλλο κομμάτι της πορείας επέστρεψε στο Σύνταγμα. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο twitter δείχνουν διαδηλωτές αλλά και φωτορεπόρτερ να έχουν δεχτεί χτυπήματα από τα ΜΑΤ στο κεφάλι. Σε ετοιμότητα παραμένουν οι αύρες νερού στο Ζάπειο. Λίγο μετά τις 19:30, στα Εξάρχεια μεταφέρθηκε το σκηνικό της σύγκρουσης. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθείς στο Πολυτεχνείο και στην πλατεία Εξαρχείων.

Φωτιές σε κάδους στους γύρω δρόμους και δακρυγόνα από την αστυνομία. Στις 20:00 η ένταση έχει μεταφερθεί στις οδούς Τοσίτσα και Σπύρου Τρικούπη.

CVj4k2wWoAA2JSy

Περίπου 500 άτομα είναι συγκεντρωμένα στην πλατεία Εξαρχείων και πέφτει «βροχή» από βόμβες μολότοφ με τα ΜΑΤ κάνουν εκταταμένη χρήση χημικών και να ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Σημειώνεται ότι το πρωί βρέθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας περίπου 100 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση στην περιοχή του λόφου του Στρέφη, ενώ μολοτοφ εντοπίστηκαν και σε ταράτσες.

CVj3DbHU4AUVDhb

Πολλοί αστυνομικοί με μηχανές αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Εκταταμένοι έλεγχοι στους δρόμους πέριξ του πολυτεχνείου και της Ομόνοιας.

Προσαγωγές ατόμων που δεν έχουν ταυτότητα. Στην οδό Στουρνάρη έχουν τυλιχθεί στις φλόγες τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα εκεί. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 15συλλήψεις, ενώ έχουν γίνει και πολλές προσαγωγές.

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις μέσω twitter:


Επεισόδια και στην πορεία στο Ηράκλειο

"google ad"

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου ομάδες αντιεξουσιαστών “συγκρούονται” με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί, με αφορμή τις πορείες για την συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αντιεξουσιαστές έχουν προκαλέσει μεγάλες φθορές σε κατάστημα- καφέ στην 25ης Αυγούστου, αλλά και σε υποκαταστήματα τραπεζών ενώ επιχείρησαν να βάλουν και φωτιές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ριχνουν δακρυγόνα δημιουργώντας μια αποπνικτική κατάσταση ενώ έχει ξεκινήσει κι ένα ιδιότυπο “κυνηγητό” στους γύρω δρόμους και προς το λιμάνι.

tvxs.gr, cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...