22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Σοβαρή” Χρυσή Αυγή: Nέο «αντιμνημονιακο» πολιτικό σχηματισμό «δεξιά της ΝΔ» ανακοίνωσε ο Μπαλτάκος

Ημερομηνία:

Την ίδρυση ενός νέου «αντιμνημονιακού» πολιτικού σχηματισμού «δεξιά της ΝΔ», ανακοίνωσε ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Τάκης Μπαλτάκος, σημειώνοντας πως οι συζητήσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Σημειώνεται πως οΤάκης Μπαλτάκοςπρωταγωνιστούσε στην υπόθεση με τις παρασκηνιακές επαφές με τη Χρυσή Αυγή. Οι συνομιλίες του με τον εκπρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη είχαν καταγραφεί και σε σχετικό βίντεο.

Μιλώντας στον Σκάι, ο Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε πως«υπάρχουν συζητήσεις, ανιχνεύσεις και ζυμώσεις πολλών ανθρώπων, που έχουν την ίδια άποψη. Πως πρέπει, δηλαδή, στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, επειδή η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινείται αποφασιστικά πλέον προς το Κέντρο και μετατρέπεται σε ένα αμιγώς Κεντρώο κόμμα, απαραίτητο είναι η χώρα να έχει και δεξιό κόμμα, όπως έχουν όλες ανεξαιρέτως οι ευρωπαϊκές χώρες».

«Ο αρχηγός του κόμματος δεν πρέπει να είναι πολιτικός κατά την άποψή μου, τουλάχιστον όχι εν ενεργεία, έχει πέσει η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με τόσα χρόνια μνημόνιο» είπε και πρότεινε ως επικεφαλής τον επίτιμο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φράγκο Φραγκούλη.

Μάλιστα ο Τάκης Μπαλτάκος εκτίμησε πως ένας τέτοιος πολιτικός σχηματισμός θα μπορούσε να λάβει ποσοστό 10% με 12%. Όπως είπε οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και σε 2 με 3 μήνες θα μπορούσε να ανακοινωθεί και επίσημα η ίδρυσή του, καθώς θα είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε εκλογές.

Απάντηση της ΝΔ

Σχολιάζοντας τις προθέσεις του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά και στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, η ΝΔ σημείωσε: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...