17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σοκάρουν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Κρήτη – 600 περιστατικά σε 13 χρόνια

Ημερομηνία:

Τραγικός είναι ο απολογισμός των περιστατικών αυτοκτονίας στην Κρήτη, αφού σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από το 1999 έως το Δεκέμβριο του 2012 έβαλαν τέλος στη ζωή τους συνολικά 600 άτομα. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άνδρες στην πιο παραγωγική τους ηλικία.Στην συντριπτική πλειονότητά τους άνδρες , στην πιο παραγωγική ηλικία.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Cretalive κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο καταγράφονται στην Κρήτη περίπου 42-45 αυτοκτονίες, με εξαίρεση το 2000, όπου καταγράφηκαν 61 αυτοκτονίες, ενώ το 2004 28 λιγότερες.
Τα τελευταία 2 χρόνια (2011-2012) οι αυτόχειρες έχουν φτάσει τους 48 και 50 αντίστοιχα.
Σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές, τα τελευταία χρόνια οι δύο στους τρεις οδηγούνται στην αυτοκτονία εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.
Ειδικά για το 2012, την θλιβερή πρωτιά στις αυτοχειρίες κατέχει ο Νομός Ηρακλείου, όπου και σημειώθηκαν 33 τέτοια περιστατικά. Ακολουθεί ο νομός Χανίων , με 10 αυτοκτονίες , στο νομό Ρεθύμνου είχαμε 5 και στο Λασίθι 2.
Από το σύνολο των 50 αυτοκτονιών του 2012 σε όλη την Κρήτη μόλις οι 6 αφορούν σε γυναίκες, ενώ ως ο πιο «πρόσφορος τρόπος» καταγράφεται ο απαγχονισμός και ακολουθεί η πτώση από μεγάλο ύψος.
Τέλος ο μικρότερος σε ηλικία αυτόχειρας του περασμένου έτους ήταν μόλις 15 ετών και ο μεγαλύτερος 85.

Πηγή:  iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...