21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σοκαρισμένοι οι φαρμακοποιοί κατά την παραλαβή των τεστ – Θα πρεπει να συναρμολογήσουν ένα – ενα τα επιμέρους κομμάτια

Ημερομηνία:

Έχουν πάθει πλάκα οι πρώτοι φαρμακοποιοί, οι οποίοι παρέλαβαν τα πρώτα σχεδόν 2 εκατομμύρια self test που διαθέτει δωρεάν η κυβέρνηση στους πολίτες, όχι σε ατομικές αλλά σε συσκευασίες των … 25 τεμαχίων. Έτσι, πρέπει τώρα να διαμοιράσουν τα υλικά του τεστ σε ατομικά … σακουλάκια, για να αρχίσουν να τα παραδίδουν από την Παρασκευή και μετά, σε μαθητές και καθηγητές!

Μιλώντας πριν από λίγο ο φαρμακοποιός Γ. Δαγρές στην κάμερα του Open, φανερά αναστατωμένος δήλωσε ότι το προϊόν που έχει μπροστά του είναι ένα πολύ καλό προϊόν, που δεν απευθύνεται όμως για χρήση από τον πολίτη, αλλά για χρήση στο μικροβιολογικό εργαστήριο ή από τον γιατρό τον παθολόγο ή τον πνευμονολόγο. Είναι ένα δύσχρηστο προϊόν, το οποίο εφόσον ανοιχτούν τα σακουλάκια θα πρέπει ο φαρμακοποιός να συναρμολογήσει τα επιμέρους κομμάτια για να το πάρει ο πολίτης, εκπαιδευτικός ή μαθητής σε αυτή την πρώτη φάση και να πάει στο σπίτι του να το εφαρμόσει. Θα το κρατά ανοιχτό στα χέρια του, καθώς δεν βρίσκεται αυτόνομο μέσα σε μια συσκευασία, αλλά κάθε εξάρτημα είναι μαζί με 24 άλλα σε ένα σακουλάκι. Κάθε εξάρτημα ξεχωριστά σε μια μεγάλη συσκευασία. Δηλαδή δεν υπάρχουν 25 αυτοτελή tests μέσα στο κουτί να πάρει από ένα κάθε πολίτης και να φύγει.”

Ιδού τι έγραψε ένας φαρμακοποιός:
φαρμακείο

Καθώς οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζουν για το άνοιγμα των Λυκείων και η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να καθιερώσει τη διαδικασία των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια, μια … αναποδιά της τελευταίας στιγμής φέρνει τα πάνω κάτω.

Κι ενώ είχαμε τις διαμαρτυρίες των φαρμακοποιών που δήλωναν δυσαρεστημένοι από τις πολλαπλές “αμισθί” εξυπηρετήσεις, τώρα θα χρειαστεί να καταναλώσουν και αρκετές εργατοώρες για να μοιράσουν σε ατομικές συσκευασίες τα self test, που τους παραδόθηκαν σε συσκευασία των 25 τεμαχίων, δηλαδή σε συσκευασία εργαστηρίου!

Τελικά οι φαρμακοποιοί συναίνεσαν να “βάλουν πλάτη” για την παράδοση των self test στους πολίτες χωρίς κέρδος, καλούνται να καταβάλλουν και προσωπική εργασία, όπως λένε.οι συσκευασίεςΗ εταιρεία Roche Diagnostics, είναι μία από τις 5 που προκρίθηκαν μετά από Τεχνική Αξιολόγηση ανάμεσα σε 30 εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές και δεσμεύτηκε για την παράδοση μέχρι σήμερα Τετάρτη (7/4) περίπου 2 εκατομμυρίων self test. Μέχρι στιγμής έχει παραδώσει 1 εκατ. 600 χιλιάδες τεστ και άλλες 400 χιλιάδες τεστ παραμένουν στα hub των φαρμακαποθηκών για επόμενη διανομή.

Όλα τα τεστ που διανεμήθηκαν μέχρι στιγμής στους φαρμακοποιούς είναι της ίδιας εταιρείας.

Ωστόσο, δεν έχουν τη μορφή κιτ ατομικής και ετοιμοπαράδοτης συσκευασίας. Τα υλικά για τη διενέργεια του τεστ αυτοδιάγνωσης είναι μοιρασμένα ανά είδος, σε ξεχωριστές συσκευασίες. Ο φαρμακοποιός καλείται τώρα να συνθέσει μόνος του το κιτ και να δημιουργήσει το τελικό προϊόν, που πρέπει να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν στους πολίτες.

Η τελική σύνθεση του κιτ, θα γίνει με υλικά που θα λαμβάνει ο φαρμακοποιός ένα-ένα, από 4 διαφορετικές συσκευασίες. Σε καθένα από αυτά τα 4 κουτιά περιέχονται:

  • 1ο κουτί: 25 πλαστικές επιφάνειες με παραθυράκια “control” και μία οπή για να μπαίνει το αντιδραστήριο (ταινίες)
  • 2ο κουτί: 25 βαμβακοφόροι στυλεοί (μπατονέττες) για τη λήψη του δείγματος
  • 3ο κουτί: 25 σωληνάρια διαλύματος εκχύλισης (μικρά σωληνάρια που περιέχουν το αντιδραστήριο)
  • 4ο κουτί: 25 πώματα, που προορίζονται για το σφράγισμα του σωληναρίου με το διάλυμα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...