13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σοκ ! 17χρονος διακινούσε παραισθησιογόνα μανιτάρια στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της δράσης ενός 17χρονου Ελληνοβρετανού, ο οποίος διακινούσε παραισθησιογόνα μανιτάρια κυρίως σε ανήλικους στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.Πρόκειται για μαθητή λυκείου, για την δράση του οποίου είχαν πληροφορίες οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και τον έθεσαν υπο παρακολούθηση για έναν περίπου μήνα.

Την Τρίτη, την στιγμή που πήγε σε μεταφορική εταιρεία για να παραλάβει ένα δέμα απο την Ολλανδία, οι αστυνομικοί επενέβησαν και ανοίγοντας το δέμα βρήκαν μέσα 5.400 ml υποστρώματος στο οποίο είχε ήδη ξεκινήσει η καλλιέργεια των λεγόμενων και ως “μαγικών μανιταριών”.

Ο 17χρονος συνελήφθη, όπως και η μητέρα του, ενώ οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ερευνούν πλέον την έκταση του κυκλώματος διακίνησης των παραισθησιογόνων μανιταρίων, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως ο 17χρονος είχε “στρατολογήσει” και άλλους ανήλικους ως “βαποράκια” προκειμένου να διακινούν τα μανιτάρια.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, αλλά και απο ειδήμονες, όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, τα “μαγικά μανιτάρια” θεωρούνται ως άκρως επικίνδυνα παραισθησιογόνα.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης

“Συνελήφθη, χθες (20.08.2013) το απόγευμα, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, 17χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και εξαρτησιογόνων ουσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα, στην οικία του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες παραισθησιογόνων μανιταριών, που εμπεριέχουν την δραστική ναρκωτική ουσία ψιλοκυβίνη.

Τις εν λόγω ποσότητες εισήγαγε ο ανωτέρω από το εξωτερικό, καλλιεργούσε και διακινούσε σε χρήστες στη πόλη του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω 17χρονος συνελήφθη τη στιγμή κατά την οποία παρελάμβανε δέμα από διανομέα μεταφορικής εταιρείας, το οποίο είχε αποσταλεί από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο δέμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Πέντε (5) πλαστικά κυτία χωρητικότητας συνολικά 5.400 ml. με περιεχόμενο εκατό τοις εκατό (100%) πλήρες πληθυσμό μύκητα και υπόστρωμα για την καλλιέργεια και ανάπτυξη παραισθησιογόνων μανιταριών.
• Τέσσερις (4) νάιλον διάφανες σακούλες διάτρητες για την ανάπτυξη των μανιταριών
• Μία (1) πλαστική συσκευή εισπνοής κυλινδρικού σχήματος για την χρήση ναρκωτικών ουσιών με πιπέτα,
• Δύο (2) ιατρικές πράσινες μάσκες προσώπου για την αποφυγή διάδοσης μικροβίων και
• Τρεις (3) συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 11 έντεκα σπόρους κάνναβης

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία (1) συσκευασία κινητού τηλεφώνου με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης και ένας (1) μεταλλικός τρίφτης κάνναβης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.

Σημειώνεται ότι τα 5.400ml θα απέφεραν 3.600 γρ. νωπών παραισθησιογόνων μανιταριών.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Τα πλαστά ευρώ αποκάλυψαν “αποθήκη” πλαστών δίσκων και λαθραίων τσιγάρων στο Ηράκλειο

Τα πλαστά χαρτονομίσματα του ευρώ που παρέλαβε με δέμα απο το πλοίο της γραμμής στο Ηράκλειο, ένας 23χρονος, οδήγησε τις Λιμενικές αρχές στην αποκάλυψη μιας “αποθήκης” με πλαστούς ψηφιακούς δίσκους και λαθραία τσιγάρα, ενώ συνελήφθησαν συνολικά τρείς Πακιστανοί.

"google ad"

Αναλυτικότερα, χθες συνελήφθη, στο λιμένα Ηρακλείου, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου, 23χρονος Πακιστανός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε δέμα που παρέλαβε από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε θήκη C.D. δεκαπέντε (15) πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ και ένα (01) πλαστό χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

α) τετρακόσια σαράντα δύο (442) τεμάχια κλεψίτυπων δίσκων DVD,
β) πεντακόσια είκοσι (520) τεμάχια κλεψίτυπων δίσκων CD,
γ) διακόσια εξήντα έξι (266) πακέτα τσιγάρων των είκοσι (20) τεμαχίων έκαστο χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επίσης στην οικία του ανωτέρω εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί 33 και 32 ετών, εκ των οποίων ο ένας στερούντο και ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...