13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Σουρεαλισμός στο Σύνταγμα: «Πατριώτης» ψέλνει τον εθνικό ύμνο χαιρετώντας ναζιστικά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Πολύς λόγος έχει γίνει για την ταυτότητα, τις επιδιώξεις και τελικά το προφίλ όσων πολιτών συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό.

Φυσικά πρόκειται για ένα ετερόκλητο πλήθος, με ανάλογα ετερόκλητες επιδιώξεις.

Ωστόσο η ισχυρή παρουσία νεοναζιστών είναι αδιαμφισβήτητη.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο του Αssociated Press,  ένας περήφανος «πατριώτης» ψέλνει τον εθνικό ύμνο δίπλα στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, χαιρετώντας ναζιστικά, δηλαδή, χαιρετώντας με τον τρόπο που χαιρετούσαν οι ναζί κατακτητές!

Δίπλα του, ένας εκ των συγκεντρωμένων φανερά εκνευρισμένος προσπαθεί να του κατεβάσει το χέρι, προκαλώντας την αντίδρασή του.

Αργότερα κυκλοφόρησαν περισσότερες φωτογραφίες που απεικονίζουν και άλλους «πατριώτες», τυλιγμένους με ελληνικές σημαίες, να χαιρετούν και αυτοί ναζιστικά, δίπλα στο μνημείο όσων πολέμησαν τον ναζισμό. Οπωσδήποτε, δε σημαίνει αυτό ότι η πλειοψηφία αυτών που συμμετείχαν ήταν νεοναζί, όμως οπωσδήποτε προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παρουσία φασιστών που χαιρετούν ναζιστικά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

View image on Twitter

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...