20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σοφία Σακοράφα: Η δολοφονία Σουλεϊμανί καταλύει ευθέως το Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει κυνικά την έννοια της εθνικής κυριαρχίας – Η Ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική της ταύτισης με τα αμερικανοισραηλινά συμφέροντα

Ημερομηνία:

Δήλωση της αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί:

Κάποιοι, που θέλουν δυστυχώς να ονομάζονται ηγέτες θεωρούν ότι μπορούν οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε τοποθεσία να δολοφονούν ανεξέλεγκτα. Η στυγνή δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από Αμερικανικές δυνάμεις στη Βαγδάτη είναι επικίνδυνη για την Ειρήνη και τη διεθνή σταθερότητα. Καταλύει ευθέως το Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει κυνικά την έννοια της εθνικής κυριαρχίας των Κρατών. Ισοπεδώνει κάθε έννοια νομιμότητας και διεθνούς νόμου και συνιστά απειλή για την ίδια τη δημοκρατία και τους διεθνείς κανόνες. Νομιμοποιεί, τέλος οποιαδήποτε κυβέρνηση να υιοθετεί παρόμοιες επιθέσεις κατά το δοκούν αναγάγοντας το δίκαιο του ισχυρού σε μοναδικό δίκαιο που αναγνωρίζει.

Είναι εμφανές ότι η δολοφονία του δεύτερου πιο ισχυρού αξιωματούχου του Ιράν, δε λαμβάνει υπόψη τον σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει για την περιοχή, ενέχει τον κίνδυνο ενός νέου καταστροφικού, μαζικού περιφερειακού πολέμου, ενώ όπως δήλωσαν και αρκετά μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, η πράξη αυτή «θα φέρει στην Αμερική όχι λιγότερα αλλά περισσότερα φέρετρα». Ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι αδύνατο να αγνοεί τις συνέπειες αυτής της δολοφονίας. Είναι εμφανές ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει την κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή. Μόνο που είναι αδύνατο να την ελέγξουν με απρόβλεπτες συνέπειες για τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

Η ξεκάθαρη καταδίκη από την παγκόσμια κοινότητα αυτών των αλαζονικών και επικίνδυνων ενεργειών είναι η ελάχιστη πρώτη υποχρέωση κάθε Κράτους που θέλει να λέγεται πολιτισμένο. Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει την πολιτική της απόλυτης ταύτισης με τα αμερικανοισραηλινά συμφέροντα που σίγουρα δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όπως αποδεικνύεται απειλούν συνολικά την ανθρωπότητα αφού την οδηγούν σε απρόβλεπτες συγκρούσεις με ανυπολόγιστες απώλειες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...