22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπάει τη γραμμή Μαξίμου η Ντόρα για τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Ημερομηνία:

Εν μέσω έντονης αμφισβήτησης φαίνεται πως βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά. Μετά τις παραφωνίες του Χρύσανθου Λαζαρίδη και άλλων προβεβλημένων στελεχών που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό, αναφορικά με το θέμα της Χρυσής Αυγής και τα περί «εκτός συνταγματικού τόξου αξιωματικής αντιπολίτευσης», τη σκυτάλη πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε αντίθεση με την κεντρική γραμμή του Μαξίμου, σημείωσε μιλώντας στο Real fm, ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ήταν χρήσιμη, καθώς «θα έδειχνε ότι τα κόμματα είναι αποφασισμένα να σεβαστούν το Σύνταγμα της ελληνικής δημοκρατίας, τους νόμους, να υπερασπιστούν την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία».

«Κατά τη γνώμη μου θα ήταν χρήσιμη. Και μεταγενέστερα και σε μία εβδομάδα. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν θα έδινε απάντηση στο δικαστικό θέμα. Θα έδειχνε όμως ότι τα κόμματα είναι αποφασισμένα να σεβαστούν το Σύνταγμα της ελληνικής δημοκρατίας, τους νόμους, να υπερασπιστούν την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Κι αυτό είναι μία αρχή εθνικής συνεννόησης που είναι απαραίτητη. Ας μην κοιτάμε μυωπικά τα μικροκομματικά μας οφέλη. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για την πατρίδα μας και η πατρίδα απαιτεί να συμφωνήσουμε όλοι» σημείωσε η Ντ. Μπακογιάννη.

Κλείνοντας το θέμα της Χρυσής Αυγής η πρώην εσωκομματικός αντίπαλος του Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία του κόμματος χαρακτήρισε «τεράστιο, κολοσσιαίο λάθος το οποιοδήποτε λοξοκοίταγμα προς τη Χρυσή Αυγή», αφήνοντας σαφείς αιχμές για όσους από το επιτελείο του Μαξίμου κλείνουν το μάτι στο κόμμα του Μιχαλολιάκου γιατί επιβουλεύονται την δεξαμενή ψηφοφόρων του.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, κατόπιν αλλεπάλληλων διαβουλεύσεων, το κυβερνητικό επιτελείο απέρριψε τη σχετική πρόταση που είχε καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αποδεκτή από όλα τα κόμματα πλην της ΝΔ, η οποία απάντησε να έρθει το θέμα στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα η Συγγρού είχε υποπέσει σε ένα ακόμα επικοινωνιακό ατόπημα, καθώς έπρεπε να περάσουν αρκετές ώρες για να καταλάβει κανείς αν η ΝΔ ενστερνίζεται τις δηλώσεις Λαζαρίδη, αφού τα μισά στελέχη του κόμματος τις συμμερίζονταν ενώ τα υπόλοιπα επιχειρούσαν να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας, αποφεύγοντας να πάρουν σαφή θέση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...