19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σπάνε την απεργία τα ΜΜΕ – Συνεχίζει την απεργία ο “Αγώνας της Κρήτης”

Ημερομηνία:

Η απεργία στα ΜΜΕ συνεχίζεται πανελλαδικά και τοπικά έως την Τετάρτη, όμως πολλά ΜΜΕ σπάσαν την απεργία, άλλα δίνοντας κάποιες εξηγήσεις, τα περισσότερα επιλέγοντας τη σιωπή, και μερικά γιατί “ούτως ή άλλως το ασφαλιστικό θα περάσει” ή γιατί “υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία”!

Ο “Αγώνας της Κρήτης” μαζί με λίγα μέσα ενημέρωσης πλέον στην Κρήτη, μεταξύ αυτών το cretalive.gr και το candianews.gr, θα συνεχίσει την απεργία.

Οι όποιες αναρτήσεις μας θα συμβαδίζουν με την ανακοίνωσή της ΕΣΗΕΠΗΝ σύμφωνα με την οποία τα μέλη της που εργάζονται στα διαδικτυακά και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης στη διάρκεια της τριήμερης απεργίας (μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης) θα μπορούν να αναρτούν θέματα (στις ιστοσελίδες), να κάνουν δημοσιογραφικές εκπομπές και να εκφωνούν μέχρι τρία δελτία ειδήσεων, αναφερόμενοι, όμως, αποκλειστικά και μόνο στο ασφαλιστικό και την διαπραγμάτευση καθώς και στις αντιδράσεις που προκαλούνται.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα, υπό το βάρος των εξελίξεων, η Ομοσπονδία και οι δημοσιογραφικές ενώσεις θα συνεδριάσουν για να συζητήσουν και τη στάση που τήρησαν οι εφημερίδες της Περιφέρειας και ειδικά της Κρήτης που στην πλειοψηφία τους έσπασαν την απεργία.

Παρόμοια πάντως είναι η κατάσταση και πανελλαδικά όπου με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, όπως το thepressproject.gr και το tvxs.gr, το info-war.gr του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου, η απεργία έχει σπάσει.

bip
Γελοιογραφία από το cretalive.gr

Η απεργία γίνεται με αίτημα τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ και τη διασφάλιση του αγγελιόσημου. (Διαβάστε ΕΔΩ σχετικό αναλυτικό κείμενο)

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από τους αναγνώστες είναι και πως η δική τους στάση έχει μεγάλη σημασία. Τα ΜΜΕ που επιλέγουν να συνεχίσουν την απεργία έχουν μεγάλο κόστος. Οι αναγνώστες, με το να επιλέγουν να ενημερώνονται από άλλες πηγές υποσκάπτουν τον αγώνα που δίνουν όσοι συνεχίζουν.

Μέτρα όμως θα πρέπει να λαμβάνουν και οι Ενώσεις για να μην την πληρώνουν όσοι παραμένουν συνεπείς. Η απουσία σχεδίου, η προχειρότητα στη διοργάνωση της κινητοποίησης, η έλλειψη ενημέρωσης προς τους πολίτες αποδεικνύουν ότι οι ευθύνες που υπάρχουν είναι μεγάλες.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για λειτουργία απεργιακών μέσων ενημέρωσης κατέθεσε το thepressproject.gr, αν και παραμένει άγνωστο αν θα ληφθεί υπόψη.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ο αγώνας (και η απεργία) συνεχίζεται.

Η ΠΟΕΣΥ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

“Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), μετά την κατάθεση του ασφαλιστικού εκτρώματος στη Βουλή, αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας -Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) από τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

– Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.

– Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

"google ad"

Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων σε αυτό το 15λεπτο.

Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία ΜΟΝΟ από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό προσωπικό ασφαλείας

Οι δημοσιογράφοι που θα απασχοληθούν, θα αναγγελθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ από τους εκπροσώπους των Ενώσεων σε κάθε ΜΜΕ ή τους υπεύθυνους των δελτίων.

Καλούνται οι διοικήσεις των Ενώσεων-μελών της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΕΠΤΥΜ, να πάρουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ”

Σε έκτακτη ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΠΗΝ αναφέρει:

“Συνάδελφοι, οι στιγμές είναι οι πλέον ιστορικές για τον κλάδο και την Ένωσή μας. Η αντίστασή μας απέναντι στην επερχόμενη καταστροφή που ετοιμάζεται να προκαλέσει η Κυβέρνηση πρέπει και θα είναι δεδομένη. Ο αγώνας μας συνεχής, συνεπής και επίμονος. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από αυτή τη μάχη που αφορά όλους εμάς και τις οικογένειές μας. Αφορά το παρόν και το μέλλον μας. Είναι καθήκον μας να αντισταθούμε και να δώσουμε την μάχη για να μην περάσει το καταστροφικό και απάνθρωπο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.

Μετά από τις καταιγιστικές εξελίξεις με την κατάθεση του καταστροφικού για τον κλάδο νομοσχεδίου στη Βουλή και σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕΣΥ από τις 06.00 το πρωϊ της Κυριακής έως και τις 06.00 το πρωί της Μ. Τετάρτης προκηρύσσεται νέα κινητοποίηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, ενημερωτικές ιστοσελίδες, ΓΓΕΕ και τα γραφεία Τύπου .

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ συνεδριάζει εκ νέου την Μ. Τετάρτη το μεσημέρι για να προσδιορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου. Την ίδια ημέρα θα δοθεί συνέντευξη τύπου της ΠΟΕΣΥ και των προέδρων των Ενώσεων του κλάδου, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...