17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σπίρτζης: Σε τέσσερα χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί ο ΒΟΑΚ – Διόδια μόνο για τους τουρίστες

Ημερομηνία:

Το σχέδιο υλοποίησης του ΒΟΑΚ μαζί με τα χρονοδιαγράμματα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται.

Ο κ. Σπίρτζης έδωσε νωρίς το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου και παρόντες ήταν πολλοί δήμαρχοι, αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και των δήμων.

Ο υπουργός Υποδομών ανέφερε πως ο ΒΟΑΚ θα γίνει χωρίς να καταβάλλονται διόδια από τους Κρητικούς ενώ θα έχει δύο λωρίδες η κάθε κατεύθυνση και θα υπάρχει διαχωριστική νησίδα.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο παραχώρησης στη χώρα το οποίο θα γίνει κυρίως με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Πιο συγκεκριμένα, από την Χερσόνησος έως και τη Νεάπολη θα γίνει με σύμπραξη ιδιωτικών και δημοσίων κεφαλαίων ενώ μέχρι τον Άγιο Νικόλαο με δημόσια χρήματα», επεσήμανε σχετικά ο κ. Σπίρτζης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Κρήτης ενώ θα μειωθούν και τόσο τα ατυχήματα όσο και ο χρόνος ταξιδιού.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως «ο διαγωνισμός θα γίνει τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου ενώ στόχος είναι ο χρόνος κατασκευής να φτάσει τα τέσσερα χρόνια».

Παράλληλα ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στον κόμβο της Αγίας Πελαγίας λέγοντας πως μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να γίνει ο σχετικός διαγωνισμός.

Στην Κρήτη ξανά την… Πέμπτη

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης αναμένεται να ξαναβρεθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο την προσεχή Πέμπτη 22 Ιουνίου.

Τότε θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου επιβατικού σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

cretapost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...