16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σπιτικές Προτάσεις: Γλυκά

Ημερομηνία:

Γλυκό ψυγείου
Δύο γιαούρτια στραγγιστά, δύο ζελέδες (ένα ζεστό και ένα κρύο). Μια κομπόστα διάφορα (μισό κιλό ή ανανά ή ροδάκινα ψιλοκομμένα). Βάζουμε το γιαούρτι στο μίξερ να χτυπηθεί λίγο. Βάζουμε τους ζελέδες κρύους και την κομπόστα. Τα βάζουμε στο ψυγείο.

Τούρτα με φρούτα
Παντεσπάνι: Έξι μεγάλα αυγά, ενάμιση φλιτζάνι αλεύρι, ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη, δύο κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, λίγη όψη λεμονιού.
Χτυπάμε τα ασπράδια, βάζουμε τη ζάχαρη, μετά τους κρόκους και χτυπάμε το χυμό μέχρι να πήξει. Τα ανακατεύουμε και βάζουμε το αλεύρι και την όψη σε βουτυρωμένο ταψί και μέσα σε βουτυρωμένη λαδόκολλα για να βγει εύκολα. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για μισή ώρα.
Σιρόπι ένα και ένα και το περιχύνουμε, μια γκαρνί χτυπημένη και έπειτα βάζουμε στο ψυγείο μια στρώση παντεσπάνι, μια σαντιγί, μια φρούτα ακτινίδια και μπανάνες, κομπόστα ροδάκινο, πορτοκάλι και ξανά παντεσπάνι – σαντιγί – φρούτα.

Πάστα ψυγείου
Διακόσια γραμμ. σαβαγιάρ, τριακόσια γραμμ. κουβερτούρα, μια άλσα τοπ, τέσσερα ποτήρια γάλα, πέντε κουταλιές ζάχαρη, πέντε κουταλιές άνθος αραβοσίτου, αμύγδαλα.
Βάζουμε τα τρία ποτήρια γάλα, τη ζάχαρη και την κουβερτούρα να λιώσουν. Στο άλλο ποτήρι το γάλα, διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε την κρέμα. Όταν πήξει την ρίχνουμε στα σαβαγιάρ που τα έχουμε βρέξει με γάλα και κονιάκ. Όταν κρυώσει η κρέμα κτυπάμε την άλσα τοπ και την βάζουμε από πάνω.

Τούρτα σοκολάτα
600 γραμμ. σαβαγιάρ, 300 γραμμ. κουβερτούρα, 1 κουτί σαντιγί μόρφατ σοκολάτας, 4 αυγά, 8 κουταλιές ζάχαρη, 1 φλιτζάνα αμύγδαλα, λίγο γάλα, λίγο κονιάκ.
Χτυπάμε τα αυγά ασπράδια μαρέγκα με δύο κουταλιές ζάχαρη. Διαλύουμε τη σοκολάτα σε σιγανή φωτιά με λίγο γάλα. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα με τη σοκολάτα. Χτυπάμε τους κρόκους με έξι κουταλιές ζάχαρη και τους ανακατεύουμε στη λεκάνη με τα άλλα. Μια στρώση σαβαγιάρ, μια μείγμα και ούτω καθεξής. Από πάνω μια αλσατοπ σοκολάτα με χοντροκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Γλυκό ψυγείου
Μία μόρφατ, 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, ένα κουτί ζελέ μπανάνα ή ανανά διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό. Τα κτυπάμε όλα μαζί κατεβάζουμε πάνω από μια στρώση σαβαγιάρ ή παντεσπάνι σιροπιασμένο. Πασπαλίζουμε με κουβερτούρα τριμμένη.

Γλυκό ψυγείου με ανανά
3 κουτιά ζελέ ανανά, 2 γιαούρτια, 1 ½ κιλό στραγγιστό, 1 ανανά κονσέρβα.
Διαλύουμε 2 κουτιά ζελέ ανανά στον οποίο προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας ζάχαρη σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και ένα κρύο και τα αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ένα τέταρτο εκτός ψυγείο, μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει αλλά όχι να πήξει. Κτυπάμε το γιαούρτι στο μίξερ, προσθέτουμε το ζελέ και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε στο μίξερ για χτύπημα τον ανανά κονσέρβα σε κομματάκια, καρύδια προαιρετικά και αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Όταν έχει πήξει  τελείως φτιάχνουμε ένα ζελέ ανανά, κάνουμε ένα κρύο και ένα ζεστό. Αφού κρυώσει το ρίχνουμε από πάνω και  το αφήνουμε αν πήξει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...