14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Οι συνταγές είναι προσφορά της κα Ελευθερίας Δαρατσάκη

Πατατοκεφτέδες:

Ένα κιλό πατάτες βρασμένες αλέθομε στην μηχανή του πουρέ 250 γραμμ. φέτα, πιπέρι, ένα μικρό κρεμμύδι αλεσμένο.

Τα ζυμώνομε όλα μαζί και τα κάνομε μπαλίτσες, τα αλευρώνομε και τα τηγανίζομε να ροδίσουν.

Γιαουρτόπιτα:

Μία φλιτζάνα τους τσαγιού βούτυρο, δύο φλιτζάνες όχι πολύ γεμάτες ζάχαρη, τέσσερα αυγά, τρία φλιτζάνια αλεύρι, μια φλιτζάνα γιαούρτι, δύο κουταλάκια γλυκού μπέικη πάουντερ, μισό κουταλάκι σόδα , μισό κουταλάκι αλάτι, δύο βανίλιες.

Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου το μίγμα γίνει αφράτο. Προσθέτομε τα αυγά, ένα – ένα και ξαναχτυπάμε ρίχνοντας τη βανίλια. Κοσκινίζομε μαζί το αλεύρι με το μπέικη πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα. Και το ρίχνομε μέσα στο μίγμα μαζί με το γιαούρτι. Ανακατεύομε το μείγμα και στο βουτυρωμένο ταψί.

Κασερόπιτα:

Ένα πακέτο σφολιάτα για πάνω κάτω, πεντακόσια γραμμ. κασέρι , διακόσια πενήντα γραμμ. Γκούντα, διακόσια πενήντα γραμμ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη.

Απλώνομε σφολιάτα στο πυρέξ, τυριά σφολιάτα την κόβομε και περιχύνομε ανακατεμένα πέντε ποτηράκια κρασιού γάλα φρέσκο, τέσσερα αυγά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, χτυπημένα καλά.

Κροκέτες μελιτζάνας:

Κόβομε από μικρές μελιτζάνες λωρίδες και τις τηγανίζομε.

Γέμιση: Μιάμιση κούπα φέτα τυρί τριμμένο, τριάντα γραμμ. τυρί Φιλαδέλφεια, μια πιπεριά ψιλοκομμένη, ένα κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο δυόσμο, δύο κουταλιές τυρί ρεγγάτο.

Απλώνομε γέμιση σε κάθε λωρίδα τυλίγομε και τις τηγανίζομε αφού τις περάσομε σε αυγό χτυπημένο με λίγο λάδι, μετά σε αλεύρι και μετά σε φρυγανιά με τυρί.

"google ad"

Σνίτσελ μεζεδάκι:

10 με 15 σνίτσελ κομμένα λωρίδες. Τα αλατοπιπερώνομε. Κάθε λωρίδα την αλείφομε με μουστάρδα, λωρίδα ζαμπόν τα τυλίγομε ρολό , τα τσιτώνομε με οδοντογλυφίδα. Τα τηγανίζομε ένα με δύο λεπτά στο τηγάνι.

Στο ταψί , με το καπάκι βάζομε λίγο λάδι τα σνίτσελ από πάνω, ντομάτα λεπτές φέτες, πιπεριά, κρεμμύδι. Τα ψήνομε για σαράντα λεπτά. Αφαιρούμε οδοντογλυφίδες, σερβίρομε.

Τυροπιτάκια με μανιτάρια:

Ένα πακέτο σφολιάτα, 200 γραμμ. ζαμπόν, 4 φέτες μπέικον, μια φλιτζάνα τυριά , μια κρέμα γάλακτος , ένα κουτί μεγάλο μανιτάρια.

Ζεματάω με ραφινέ ζαμπόν, μπέικον μανιτάρια, κρέμα γάλακτος μετά και τυρί τριμμένο. Κόβομε σφολιάτα και κάνομε τυροπιτάκια μισοφέγγαρα ή τρίγωνα με την γέμιση μέσα και φούρνο αφού τα έχομε αυγώσει.

Τυροπιτάκια:

Τέσσερις φλιτζάνες τυρί (κόκκινο στρογγυλό), δύο φλιτζάνες γάλα, τρία αυγά , ένα μπέικη, 3-4 φλιτζάνες αλεύρι (μέχρι να πλάθονται)

Πλάθομε στρογγυλά σαν κεφτεδάκια και αλευρώνομε. Ψήνομε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο βαθμούς έως να ροδίσουν.

Τυροπιτάκια:

Ένα γιαούρτι στραγγισμένο, ένα κεσεδάκι λάδι ραφινέ ένα φαρινάπ, λίγο αλάτι.

Η ζύμη να μείνει για μια ώρα.

Γέμιση: Ένα τέταρτο φέτα, ένα αυγό, και ένα ασπράδι. Με τον κρόκο τ’ αλείφομε.

Σαγανάκι:

Βρασμένες γαρίδες. Κάνομε σάλτσα στην κατσαρόλα ένα κρεμμύδι ξερό , ένα φρέσκο ένα κουτί ντοματάκια, λάδι, μια πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη.

Όταν τραβήξει ρίχνομε τις γαρίδες μία χούφτα τυρί τριμμένο. Στρώνω στο ταψάκι γαρίδες σάλτσα , φέτα τριμμένη για λίγο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...