13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Κοτόπιτα (2):

1 μέτριο κρεμμύδι, 1 πιπεριά κόκκινη, 1 καρότο, μισό φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο, 1 φλιτζάνι τσαγιού βρασμένο αρακά, αλάτι, πιπέρι, τρία φλιτζάνια τσαγιού βρασμένη κότα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Μαϊντανό ψιλοκομμένο , 6 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι, 2 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κότας,, 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος , 300 γραμμ. ζύμη σφολιάτα, 1 κροκάδι αυγού.

Κόβετε σε φετάκια το κρεμμύδι, σε μακρόστενα κομματάκια την πιπεριά και σε μικρούς κύβους το καρότο. Τα σοτάρετε με το μισό βούτυρο ωσότου μαραθούν. Προσθέτετε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι, την κότα και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφήνετε να σιγοψηθούν σκεπασμένα μερικά λεπτά. Ζεσταίνετε σε μικρή κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι.

Ανακατεύετε το μίγμα επί 2 λεπτά και προσθέτετε το ζωμό κότας και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε τη σάλτσα, σε σιγανή φωτιά ωσότου πήξει. Την προσθέτετε στο μίγμα της κότας. Ανοίγετε τη ζύμη σφολιάτα σε δύο λεπτά φύλλα, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. Στρώνετε το μεγάλο φύλλο σε υγρό ταψάκι και το τρυπάτε παντού με πιρούνι. Βάζετε μέσα το μίγμα και το σκεπάζετε με το υπόλοιπο φύλλο. Το τρυπάτε στην επιφάνεια σε διάφορα μέρη το αλείφετε με κροκάδι αυγού, χτυπημένο με μια κουταλιά νερό. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο επί μισή ώρα περίπου.

Αλμυρή τούρτα με 3 γεύσεις:

Μισό κιλό κοτόπουλο στήθος, 4 αγκινάρες τυρί μαλακό (κρέμα), 2 αυγά , 50 γραμμ. μαργαρίνη, λίγο λάδι , 1 φλιτζανάκι γάλα, αλάτι, πιπέρι, 1 κύβος για ζωμό, λεμόνι. Καθαρίζομε τις αγκινάρες ή τις ξεπαγώνομε και τις κόβομε σε μικρά κομμάτια και τις σοτάρομε στο λάδι και στο βούτυρο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν ένα τέταρτο περιχύνοντας τις με λίγο ζωμό. Σ’ ένα βουτυρωμένο πυρέξ απλώνουμε το στήθος του κοτόπουλου κομμένο λεπτές φέτες και σχηματίζουμε μια στρώση. Μετά κάνουμε μια δεύτερη στρώση με αγκινάρες και τέλος μια στρώση με το τυρί κομμένο κομματάκια. Χτυπάμε τ’ αυγά με αλάτι πιπέρι και λίγο γάλα και με το μείγμα αυτό περιχύνουμε την τελευταία στρώση.

Βάζουμε στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 30-40 λεπτά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ