23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Τούρτα σοκολάτα
Χτυπάμε μαρέγκα δύο ασπράδια με μια κοφτή κουταλιά ζάχαρη. Την βάζομε από το μίξερ και βάζουμε σε αυτό δύο κουτιά σαντιγί και τεσσεράμισι κουταλιές ζάχαρη.
Αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε μέσα την  μαρέγκα στην σαντιγί. Αφοί και αυτά χτυπηθούν καλά, ρίχνουμε χτυπώντας συνέχεια την λιωμένη κουβερτούρα (400 γραμμ.). Το παντεσπάνι το βρέχομε με γάλα και κονιάκ. Πριν στρώσομε την κρέμα πάνω στην τούρτα στην επιφάνεια βάζομε σιρόπι σοκολάτας που φτιάχνομε με λιωμένη σοκολάτα που την αραιώνομε με γάλα μέχρι να ρευστοποιηθεί. Από πάνω καραμελωμένα αμύγδαλα και ξυσμένη σοκολάτα.

Αχλαδάκια με αμύγδαλο
Ένα κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα, μισό κιλό ζάχαρη, λίγο ανθόνερο. Περνάμε από το μύλο τα αμύγδαλα λίγα – λίγα μαζί με τη ζάχαρη και τα πλάθομε αφού προσθέσουμε λίγο ανθόνερο. Τους δίνουμε σχήμα αχλαδιού και τα βάζουμε στο ψυγείο. Αν θέλετε, καρφώνετε από κάτω ένα γαρύφαλλο και από πάνω ένα φύλλο μυρτιάς.

Κουνέλι
Τεμαχίζομε το κουνέλι, βάζομε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και  το τυλίγουμε σε μια φέτα ζαμπόν. Μετά βουτυρώνουμε λίγο το πυρέξ και το βάζουμε μέσα. Χωράει περίπου 23 κομμάτια. Μετά ρίχνουμε από πάνω ένα λίτρο γάλα σε ενάμιση κουνέλι και 5-6 κουταλιές γάλακτος. Το ψήνουμε περίπου μια ώρα σε μέτριο φούρνο.

Κρέπες με μανιτάρια
Ένα φλιτζάνι τσαγιού γάλα, ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό, τέσσερα αυγά, δύο φλιτζάνια τσαγιού μπλε φαρίνα, αλάτι, τέσσερις κουταλιές λιωμένο βούτυρο (20 περίπου κομμάτια στη δόση). Βάζομε μισό φλιτζανάκι χυλό.
Γέμιση: 250 γραμμ. μανιτάρια κονσέρβα κομμένα έτοιμα. Θα τα σοτάρω σε δύο κουταλιές βούτυρο. Θα φτιάξω μπεσαμέλ με δύο φλιτζάνια γάλα (πρέπει να είναι σφικτή). Δύο φλιτζάνια ψιλοκομμένο ζαμπόν μια φλιτζάνα τυρί για τοστ κομμένο, λίγο μαϊντανό. Θα τις περιχύσω με μια φλιτζάνα κρέμα γάλακτος και τυρί τριμμένο. Τις βάζω στο ψυγείο από το πρωί και τις ψήνω το βράδυ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...