15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Τούρτα Αμαρέτο
Παντεσπάνι: Έξι αυγά, μιάμιση φλιτζάνα τσαγιού αλεύρι φαρίν απ, 1 κουταλάκι αλάτι, 3 βανίλιες, 3 κουταλιές σούπας ανθόνερο, 1 ποτήρι κρασιού αμαρέτο.
Γέμιση: 1 λίτρο γάλα, 100 γραμμ. γάλα εβαπορέ, 3 κρόκοι αυγών, πέντε κουταλιές σούπας ζάχαρη, πέντε κουταλιές σούπας κορν φλάουρ, λίγο αλάτι, τριακόσια εβδομήντα πέντε γραμμ. κουβερτούρα (3 πλάκες) μισό φλιτζάνι καφέ λικέρ αμαρέτο.
Γαρνίρισμα: Σαντιγί (κρέμα γάλακτος χτυπημένη με άχνη) και κουβερτούρα.
Ανακατεύομε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη το αλάτι προσθέτομε το εβαπορέ και τους κρόκους. Ανακατεύομε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Βράζομε το γάλα και το ρίχνομε στο μείγμα και ανακατεύομε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτομε το λικέρ και την κουβερτούρα κομμένη και αφήνουμε να κρυώσει.
Παντεσπάνι: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να φουσκώσουν. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανθόνερο και ανακατεύομε. Στρώνομε βουτυρωμένη λαδόκολλα 180 βαθμοί για 30 λεπτά.

Κρέμα για Τούρτες (2)
Μία κούπα κρέμα γάλακτος, 1 βανίλια ,  2 κουταλιές άχνη.
Αφού χτυπήσομε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και βανίλια ρίχνομε μέσα 300 γραμμ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί (να είναι λίγο χλιαρή) και προσθέτομε ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Αρνί αγροτικό
Ένα κιλό αρνί μπούτι , μισό κιλό φύλλο μπακλαβά, ένα τέταρτο κεφαλοτύρι, μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι, μισό φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού, μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό, 2 κουταλιές ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λάδι για τα φύλλα. Λέμε στον κρεοπώλη να βγάλει απ’ το μπούτι το κόκκαλο και το  έντερο και να κόψει το κρέας σε μικρά σαν αμύγδαλο κομματάκια. Τα πλένομε καλά και τα βάζομε σε μικρό ταψάκι. Τα αλατοπιπερώνομε και τα πασπαλίζομε με τη ρίγανη. Ρίχνομε μετά το λάδι το λεμόνι και το νερό και τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο να ψηθούν περίπου 30 – 45 λεπτά και να πιούν όλο το ζουμί τους. Στο μεταξύ κόβομε το κεφαλοτύρι σε μικρά κομμάτια. Μόλις βγάλομε το κρέας το αφήνομε να μισοκρυώσει ρίχνομε το κεφαλοτύρι και ανακατεύομε. Ξεδιπλώνομε τα φύλλα  και τα κόβομε σε λωρίδες πλάτους 4 δάκτυλα. Τις βάζομε τη μια πάνω στην άλλη για να μην ξεραίνονται. Παίρνομε μια – μία λωρίδα την αλείφομε με λάδι βάζομε στην άκρη μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε τριγωνικά. Αλείφομε με λάδι και τα βάζομε σε λαδωμένο ταψί με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω. Κάνομε το ίδιο μέχρι ότου τελειώσουν τα φύλλα και το κρέας. Ψήνομε σε μέτριο φούρνο επί 15 λεπτά ίσα να ροδίσουν και σερβίρομε ζεστά. Είναι πολύ νόστιμα.

Ανθοί κολοκύθας
Γεμίζομε τους ανθούς με μυζήθρα πιπέρι και δύο αυγά, τους βουτάμε σε χυλό και τηγανίζομε. Της γλυκοκολοκύθας οι ανθοί είναι μεγάλοι, ωραίοι.

Ρύζι με γαρίδες σαλάτα
Δύο νεροπότηρα βρασμένο ρύζι, ένα κιλό βρασμένες γαρίδες , δύο ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο, 3-4 κουταλιές μαγιονέζα μέσα στο ρύζι, 4 κουταλιές λεμόνι, 3 κουταλιές ξύδι, δύο πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες. Στρώνομε πάνω απ’ το ρύζι αρκετή μαγιονέζα γαρνίρομε με γαρίδες και πιπεριές χρωματιστές. Δίνομε σχήμα λόφου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ