22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Σάμαλη 2
Δύο κυπελάκια γιαούρτι , ενάμιση κυπελάκι σιμιγδάλι ψιλό, 1 κυπελάκι σιμιγδάλι χονδρό , ένα και ένα τέταρτο κυπελάκι ζάχαρη, 1 κουταλάκι μπέικι , 1 κουταλάκι σόδα, 1 κουταλιά μαστίχα Χίου, 1 κούπα αμύγδαλο ψιλοκομμένο.
Σιρόπι: Δυόμιση ζάχαρη, δυόμιση νερό, λίγο λεμόνι χυμό και φλούδα.
Βάζω το γιαούρτι με τη σόδα και τ’ ανακατώνω καλά μετά ρίχνω το σιμιγδάλι το μπέϊκι το αμύγδαλο την μαστίχα τ’ ανακατώνω καλά και τ’ αφήνω 3-4 ώρες να ανέβουν. Μετά τα βάζω σε χαρτάκια μεγαλούτσικα τους βάζω στη μέση ένα ολόκληρο αμύγδαλο άσπρο τα ψήνω σε μέτριο φούρνο.
Όταν ψηθούν τα σιροπιάζω και τα ξαναβάζω για λίγο στο φούρνο. (Σιρόπι κρύο γλυκό ζεστό)

Σάμαλη 3
Μιάμιση κούπα σιμιγδάλι ψιλό, μια κούπα σιμιγδάλι χονδρό, ένα και ένα πέμπτο κούπας ζάχαρη, 1 κουταλάκι σόδα, 1 κουταλιά σούπας μπέϊκι μιάμιση κούπα γιαούρτι στραγγιστό, 1 κουταλιά σούπας μαστίχα Χίου.
Τα ανακατεύομε και τ’ αφήνομε δυόμιση ώρες περίπου. Τα στρώνομε σε βουτυρωμένο ταψάκι το χαράσομε και τοποθετούμε τα αμύγδαλα και ψήνομε μέχρι να ροδίσει περίπου 40 λεπτά. Όταν το βγάλομε το περιχύνομε με 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και μετά σιροπιάζομε με κρύο σιρόπι (ενάμιση νερό δυόμιση ζάχαρη + λεμόνι).

Σάμαλη 4
Μισό γιαούρτι φάγε, μισό κιλό σιμιγδάλι χονδρό, ένα ποτήρι ζάχαρη, δύο κουταλιές της σούπας ούζο , ένα κουταλάκι σόδα , ένα κουταλάκι μαστίχα.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί & ψήσιμο στους 180 βαθμούς. Σιροπιάζομε όπως στις προηγούμενες συνταγές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...