15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Χταπόδι με άγρια χόρτα

Βράζομε το χταπόδι ολόκληρο σκέτο χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά. Όταν μαλακώσει το κατεβάζομε. Βάζομε το λάδι και τσιγαρίζομε σκόρδο και κρεμμύδι. Ξύνομε και ντομάτα. Κόβομε σε κομμάτια το χταπόδι το ρίχνομε μέσα. Το τσιγαρίζομε ρίχνομε το νερό να σιγοψήνεται. Στα μισά του ψησίματος και όταν έχει πιεί τα νερά ρίχνομε χοντροκομμένα τα χόρτα και τα ψήνομε όλα μαζί, αλάτι, πιπέρι. Νερό αν χρειαστεί ρίχνομε από λίγο να μην είναι νερουλή η σάλτσα. Τα αγριόχορτα είναι λαγουδόχορτα, μάραθα, καυκαλήθρες, αγριομάντανα, αγριόπρασα , λάπαθα, λειβαδίτες κ.λ.π. τσαγαριαστά.

Χταπόδι στιφάδο

2 κιλά χταπόδι, ένα κιλό κρεμμύδια ξηρά για στιφάδο τα μικρά ένα ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο, σκόρδο 10-15 σκελίδες , 4-5 φύλλα δάφνης μερικά σπυριά μπαχάρι πιπέρι μαύρο τριμμένο, μία φλυτζάνα λάδι.

Βράζομε το χταπόδι σκέτο ως συνήθως. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κρεμμύδια. Κατόπιν τα μαραίνομε σε λάδι. Ρίχνομε σε φαρδύ τσικάλι λάδι καινούργιο, σκόρδα κρεμμύδια το κρασί και όλα τα υλικά εκτός του κρασιού. Κόβομε το χταπόδι σε κομμάτια και το βάζομε στο τσικάλι. Ρίχνουμε τον ζωμό απ’ το βράσιμο των χταποδιών ή βάζομε σκέτο νερό από λίγο και ψήνομε σε χαμηλή φωτιά. Όταν «μελώσει» το φαγητό ρίχνομε το κρασί. Όταν δέσει η σάλτσα κατεβάζομε (Τα υγρά στο φαγητό μπαίνουν από λίγο γιατί αν μπουν μαζεμένα μέχρι ν’ απορροφηθούν θα έχουν λιώσει τα κρεμμύδια).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ