15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Κολοκυθόπιτα με γλυκοκολοκύθα
Θα κόψω κολοκύθα και επειδή δεν καθαρίζεται εύκολα θα τη βράσω με τον εξωτερικό φλοιό αφού βεβαίως πλυθεί καλά.
Μ’ ένα πιρούνι θα τσιτώσω την σάρκα της να είναι στητή. Θα τη σουρώσω, θα τη λιώσω με πιρούνι. Θα προσθέσω μισό κιλό μυζήθρα, μισό κιλό φέτα, ένα τέταρτο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, δύο κουταλιές σούπας βούτυρο, 8 αυγά (εγώ βάζω 4) , δυόσμο και 1 κουταλάκι κορνφλάο που θα το χτυπήσω με τ’ αυγά. Σφολιάτα πάνω και κάτω.

Καλαμαράκια γεμιστά
Για τέσσερα μεγάλα θράψαλα (είδος καλαμαριού) δύο κόκκινες πιπεριές δύο κίτρινες πιπεριές, δύο πράσινες πιπεριές ένα φλιτζάνι ρύζι , ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τρία φρέσκα κρεμμυδάκια, λίγο λευκό κρασί, άνιθος, αλάτι , πιπέρι, μισό φλιτζάνι λάδι, χυμός ενός λεμονιού.
Καθαρίζομε τα καλαμάρια ολόκληρα και τα βράζομε ελαφρά. Σοτάρομε στο λάδι τα κρεμμυδάκια, με τα ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια, με τις ψιλοκομμένες τις πιπεριές και τον άνιθο και σβήνομε με κρασί. Προσθέτομε το ρύζι ρίχνομε δύο φλιτζάνια νερό και αφήνομε να σιγοψηθούν. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια και τα βάζομε στο τσικάλι με μισή φλιτζάνα λάδι, νερό και λεμόνι να ψηθούν.

Τορτίγια λαχανικών
Πέντε αυγά, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 75 gr φασόλια, 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μικρές φέτες , μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, ένα τρίτο κίτρινης πιπεριάς ψιλοκομμένης , μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο , αλάτι και πιπέρι.
Χτυπήστε καλά τα αυγά σ’ ένα μπολ προσθέτοντας αλάτι πιπέρι. Στη συνέχεια ζεσταίνετε λάδι σ’ ένα τηγάνι ρίξτε μέσα τις πατάτες και τηγανίστε τις. Προσθέστε μετά το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τηγανίστε τα . Ρίξτε στο τηγάνι τα αυγά χτυπημένα. Μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά. Αναποδογυρίζετε και τηγανίζετε και απ’ την άλλη μεριά.

Μπακαλιάρος παστός , κροκέτες
250gr φαρινάπ, μισό κιλό μπακαλιάρο, ενάμιση ποτήρι νερό, λάδι για το τηγάνισμα. Ξαρμυρίστε τον μπακαλιάρο αλλάζοντας συχνά το νερό επί 24 ώρες. Μετά αφαιρέστε το δέρμα τα κόκκαλα και ξεψαχνίστε τον . Ρίξτε σ’ ένα μπολ το αλεύρι ελάχιστο αλάτι, νερό και δουλέψτε να γίνει ρευστός χυλός. Προσθέστε τον μπακαλιάρο και ανακατέψτε. Βάλτε στο τηγάνι το λάδι και όταν κάψει καλά ρίξτε με το κουτάλι τις κροκέτες γυρίστε τις και όταν ροδίσουν και φουσκώσουν βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...