20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Ντίπ με αβοκάντο
Δύο ώριμα αβοκάντο, 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό, 50 γραμμ. μαγιονέζα, 2 σταγόνες ταμπάσκο, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Καθαρίζομε το αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι. Στη συνέχεια το λιώνομε, προσθέτομε όλα τα υλικά και ανακατεύομε. Τέλος αλατοπιπερώνομε.

Ντίπ μουστάρδας
Διακόσια γραμμ. μαγιονέζα ,50 γραμμ. μουστάρδα, λίγη πάπρικα (μια πρέζα), 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σ’ ένα μπολ προσθέτομε όλα τα υλικά και ανακατεύομε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτομε αν χρειάζεται αλάτι πιπέρι.

Ντιπ ελιάς
Διακόσια γραμμ. μαγιονέζα, 120 γραμμ. πάστα μαύρης ελιάς, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύομε με το σύρμα όλα τα υλικά.

Ρολάκια κοτόπουλο με σάλτσα γιαούρτι – πέστο
Απλώστε φιλέτα κοτόπουλο στήθος και χτυπήστε τα να λεπτύνουν. Αλείψτε τα με μουστάρδα βάλτε από μία φέτα ζαμπόν και τυλίξτε τα ρολάκια πιάνοντας τα με σπάγκο κουζίνας ή με οδοντογλυφίδες.
Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι και ροδίστε τα ρολάκια από όλες τις πλευρές. Προσθέστε 100 γραμμ. λευκό κρασί και σκεπάστε με καπάκι. Αφήστε τα να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Χτυπήστε στο μίξερ 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό, 100 γραμμ. καρύδια, 3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα και 100 γραμμ. λάδι. Ανακατέψτε ελαφρά το πέστο με 200 γραμμ. γιαούρτι και βάλτε το μέσα στο τηγάνι με τα ρολάκια. Όταν ζεσταθεί καλά σερβίρετε.

Μανιτάρια ωγκρατέν
Ένα κιλό μανιτάρια , 1 κρεμμύδι, 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, 250 γραμμ. 200 γραμμ. κεφαλογραβιέρα, λίγο λευκό κρασί. 2 κρόκοι αυγών, αλάτι , πιπέρι, 100 γραμμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο.
Πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτά φετάκια. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε στο βούτυρο μαζί με τα μανιτάρια. Ρίχνετε το κρασί και βράζετε τα μανιτάρια σε πυρέξ και σκορπάτε από πάνω το ζαμπόν. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με τη μισή ποσότητα τα μανιτάρια και το ζαμπόν. Σκορπίζετε από πάνω το τυρί και περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνετε στους 220-250 βαθμούς έως να ροδίσει.

Γρανίτες
Οκτακόσια γραμμ. (800 γραμμ.) φράουλες ή ό,τι άλλο φρούτο, 400 γραμμ. ζάχαρη ή 200 γραμμ. στέβια, 1 φλιτζάνα νερό , 2 ασπράδια, 1 λεμόνι.
Διαλύω την ζάχαρη με το νερό. Βάζω στο μπλέντερ το ζαχαρόνερο, λεμόνι, φρούτα και πολτοποιώ. Κτυπώ μαρέγκα τ’ ασπράδια βάζω λίγη γρανίτα στα ασπράδια διαλύω και ανακατεύω.

Α.Κ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ