19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Ρυζοσαλάτα

Υλικά: 2 πακέτα ρύζι για το πιλάφι, μαϊντανός, σκόρδο, κρεμμύδι, τόνος, πιπέρι, αλάτι, 2 ντομάτες μεγάλες στρογγυλές

Εκτέλεση: Στο έτοιμο πιλάφι κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους. Ρίχνουμε τον τόνο με το λάδι του, μαϊντανό, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο, κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε καλά. Το σερβίρουμε κρύο.

Μακαρόνια με γαρίδες

Υλικά: Γαρίδες, τις έτοιμες αποφλοιωμένες, σκόρδο, βασιλικό, κρεμμύδι, άσπρο κρασί, 2-5 κουταλιές λάδι, 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, μακαρόνια.

Εκτέλεση: Ρίχνουμε στο τηγάνι για σοτάρισμα σκόρδο, κρεμμύδι, λάδι, βασιλικό, κατόπιν γαρίδες για λίγο βράσιμο και τα σβήνουμε με άσπρο κρασί. Αλατοπιπερώνουμε. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να δέσουν καλά. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα βρασμένα μακαρόνια.

Γαύρος στο τηγάνι

Καθαρίζουμε και βγάζουμε το κεφάλι από το γαύρο. Μετά τον ρίχνουμε στο τηγάνι σε σιγανή φωτιά. Στρώνουμε από πάνω ροδέλες από ντομάτα, αφού πρώτα ρίξουμε σκόρδο, κρεμμύδι, και στο τέλος βάζουμε πολύ μαϊντανό.

Τυρόπιτα

Υλικά: τυρί φέτα, τυρί regato, τυρί ανθότυρο, 4 αυγά, 2 κρέμες γάλακτος, πιπέρι, φύλλο χονδρό, λίγο  βιτάμ για επάλειψη.

Εκτέλεση: Αλείφουμε το ταψί με βιτάμ, και στρώνουμε το φύλλο. Ρίχνουμε πρώτα τη φέτα, την απλώνουμε, μετά απλώνουμε το ρεγκάτο και μετά τον ανθότυρο. Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι και το απλώνουμε στη στρώση. Το στρώνουμε με το υπόλοιπο φύλλο. Το αλείφουμε με βιτάμ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 15 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Σκορδαλιά

Μία κεφαλή σκόρδου ολόκληρη, μια φέτα ψωμί μπαγιάτικη βρεγμένη χωρίς την κόρα, μια πατάτα βραστή μέτρια, κρύα εντελώς. Μια φλιτζάνα λάδι, ένα φλιτζανάκι του καφέ ξύδι (περίπου), αλάτι, μερικές σταγόνες γάλα αδιάλυτο. Όλα μαζί στο μικρό μπλέντερ (διαβολάκι).

Μπακαλιάρος τηγανητός

"google ad"

Δύο φύλλα μπακαλιάρο. Τον ξαρμυρίζουμε. Ένα μπουκάλι μπύρα, δύο αυγά, αλεύρι. Το κουρκούτι πρέπει να είναι αραιό.

Μπακαλιάρος τηγανητός κροκέτες

Υλικά: 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μισό κιλό μπακαλιάρος παστός, ενάμιση ποτήρι νερό, λάδι για το τηγάνισμα. Ξαρμυρίστε τον μπακαλιάρο αφήνοντας τον 24 ώρες. Τον αλλάζετε πέντε ή έξι φορές. Μετά αφαιρέστε το δέρμα, τα κόκαλα και ξεψαχνίστε τον. Ρίξτε σε ένα μπολ το αλεύρι, ελάχιστο αλάτι, νερό και δουλέψτε για να γίνει ένας ρευστός χυλός. Προσθέστε το μπακαλιάρο και ανακατέψτε. Βάλτε στο τηγάνι το λάδι και όταν κάψει καλά ρίξτε με το κουτάλι τις κροκέτες γυρίστε τις και όταν ροδίσουν και φουσκώσουν βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί.

Σουφλέ με αγκινάρες (1)

Δύο κουτιά με αγκινάρες, τις κόβουμε φέτες, αλάτι, πιπέρι άσπρο. Μια φλιτζάνα ποικιλία τυριών. Μια φλιτζάνα μαγιονέζα, μισή φλιτζάνα κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε όλα  μαζί σε πυρέξ 40 λεπτά.

Σουφλέ με αγκινάρες (2)

Μία στρώση αγκινάρες, μια στρώση τυρί τοστ, μια στρώση ζαμπόν, μια στρώση τυρί κασέρι, γραβιέρα, στάκα, από πάνω μπεσαμέλ.

Γλύκισμα με κουάκερ

Ένα βιτάμ, τρία αυγά, ένα γάλα ζαχαρούχο, μια φλιτζάνα ζάχαρη, μισή φλιτζάνα κουάκερ, μια φλιτζάνα αλεύρι. Όταν ψηθεί το αλείφουμε με 250 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα.

Μύδια με καυτερή σάλτσα

Φτιάχνουμε μια σάλτσα με λάδι, ντομάτες ψιλοκομμένες, κρεμμύδια ξερά, ρίγανη και καυτερή πιπεριά ν’ ακούγεται. Βράζουμε ρίχνοντας το ανάλογο νερό έως ότου χυλώσει η σάλτσα. Μετά ρίχνουμε καθαρισμένα τα μύδια και στο τέλος ρίχνουμε με τα φλούδια της πολύ λεπτές φέτες λεμόνι.

Κρεμμυδοκαλίτσουνα

Φύλλο: Ένα κιλά αλεύρι, ένα τέταρτο φαρίνα κόκκινη, αλάτι, λάδι και λίγο κρασάκι. Ανοίγουμε φύλλο χονδρούτσικο.

Γέμιση: Ένα κιλό και παραπάνω κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Τα τρίβουμε με αλάτι, Τα βάζουμε σε σουρωτό να σουρώσουν, τα ξανά στραγγίζουμε, να μην έχουν υγρά. Ψιλοκόβουμε μάραθο, βάζουμε πιπέρι, αλάτι, μισή φλιτζάνα τσαγιού λάδι, μια πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη. Τα κάνουμε μίγμα, κόβουμε με το ανάβαθο πιάτο του φαγητού το φύλλο. Γεμίζουμε και κλείνουμε. Λαδώνουμε και κλείνουμε τα καλτσούνια. Λαδώνουμε ένα ταψί, τα βάζουμε μέσα και φουρνίζουμε Όταν τα κάνουμε στο τηγάνι, στη γέμιση βάζουμε κάπως λιγότερο λάδι.

Χαλβάς (2)

Ένα βούτυρο, δύο σιμιγδάλι, τρία ζάχαρη, έξι νερό. Εάν θέλετε τα τρία από τα έξι μπορεί να είναι γάλα. Τα αμύγδαλα καβουρντισμένα μαζί με το σιμιγδάλι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...