22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Γλάσο σοκολάτας
Χτυπάμε καλά τρία ασπράδια και προσθέτομε ογδόντα gr ζάχαρη και εκατόν πενήντα (150) gr. Κουβερτούρα ξυσμένη. Δένουμε το γλάσο σε μπαεν – μαρί. (Τα ασπράδια μαρέγκα με τη ζάχαρη τα ρίχνουμε λίγο – λίγο στο μπαιν – μαρί με την σοκολάτα)

Γλάσο σοκολάτας (2)
Μια κουβερτούρα, τρεις κουταλιές σούπας γάλα, τρεις κουταλιές σούπας βιτάμ, δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη. Λιώνουμε σε μπαιν – μαρί.

Γλάσο σοκολάτας (3)
Δύο κουταλιές σούπας βιτάμ, τριακόσια gr βανίλια γλυκό ή λίγο περισσότερο τρεις κουταλιές κακάο εκατό gr κουβερτούρα. Όλα σε μπαιν – μαρί.

Μπουγιουρντή
Σε πήλινο σκεύος (γιουβέτσι) βάζουμε μια στρώση κασέρι, μια στρώση τυρί άσπρο, μια ζαμπόν, στη μέση ντομάτα, αλάτι ρίγανη και καυτερή πιπεριά και ξανά ζαμπόν, τυρί κασέρι και πολύ λίγο βούτυρο και λάδι και φουρνίζομε.

Γκιουρμπαστή
Κρέας ζυγούρι ή μοσχάρι, τυρί (γραβιέρα και κεφαλοτύρι) σκόρδο, μπαχάρι, αλάτι.
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το τυρί σε κομματάκια. Αλατοπιπερώνομε το κρέας και προσθέτομε το μπαχάρι. Ανακατεύομε το κρέας με τα τυριά και προσθέτομε λίγο λάδι. Τα τυλίγομε όλα μαζί σφιχτά σε λαδόκολλα και απ’ έξω με εφημερίδα. Το βάζομε στο ταψί και το ψήνομε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 ώρες.

Οματιές χοιρινές
Έντερα γουρουνιού τα χονδρά, και συκωταριά, σπλήνα, 2 κούπες περίπου ρύζι, 1 κούπα σταφίδες, κύμινο, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι ή νεράτζι.
Αφού πλυθούν τα έντερα τα βάζουμε στο νεράτζι ή στο λεμόνι για αρκετές ώρες. Βράζομε το συκώτι φλέμονα σπλήνα μέχρι να ψηθούν καλά. Μετά τα κόβομε σε πολύ μικρά κομματάκια, βάζομε το ρύζι τις σταφίδες, το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι και τα ανακατεύομε. Τα έντερα είναι κομμένα περίπου 30 πόντοι. Βάζομε τη γέμιση, όχι καλά γεμάτα τα έντερα. Τα δένομε στις άκρες. Στη συνέχεια τα βράζομε με πολύ νερό μέχρι να ψηθούν. Κατά διαστήματα τα τρυπάμε με πηρούνι για να μη σκάσουν. Τα στραγγίζομε τα αφήνομε να κρυώσουν και κόβομε σε ροδέλες.

Χοιρινό με ουίσκι
Ένα κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές λωρίδες, 1 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες, μερικά πράσα σε ροδέλες το άσπρο, 1 κιλό στρογγυλά πατατάκια, 1 ποτηράκι κρασιού λάδι, 1 ποτηράκι κρασιού ουίσκι, 1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος, μισό ποτηράκι κρασιού χυμός λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα στρώνω τα κρεμμύδια μαζί με τα πράσα. Από πάνω στρώνω το χοιρινό και ρίχνω λάδι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει. Μόλις βράσει και μείνει με λίγο ζωμό τηγανίζω τα πατατάκια και τα ρίχνω στην κατσαρόλα. Προσθέτω τον χυμό λεμονιού, το ουίσκι και την κρέμα γάλακτος. Αφήνω το φαγητό να πήξει και να χυλώσει κουνώντας προσεκτικά την κατσαρόλα για να μην πήξουν τα υλικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ